Nebezpečí geneticky upravované kukuřice pro zdraví
Podle studie, kterou francouzští experti zveřejnili v odborném časopise Food and Chemical Toxicology, bylo ve skupině myší krmených geneticky upravenou kukuřicí po 17 měsících sledování pětkrát víc mrtvých jedinců než ve srovnávacích skupinách. Většina samiček onemocněla rakovinou prsu, samečci často měli nádory na kůži nebo na ledvinách.
Vědci sledovali dohromady 200 myší, kterým podávali geneticky modifikovanou kukuřici NK 603 americké firmy Monsanto, nebo běžnou kukuřici.
Francouzská vláda pěstování kukuřice firmy Monsanto zakázala a svůj zákaz pěstování geneticky modifikovaných plodin (GMO) prosazuje pro celou Evropskou unii.
Evropská veřejnost je pod vlivem kampaní zelených aktivistů vůči GMO nejpodezřívavější z celého světa.
Zdroj: ČTK
Komentáře
Typicky tendenční článek Doktorky.
- Odpovědět
Pošli odkaz