Vliv stravy na pocit chladu
V západním světě se mnoho žen zabývá tím, kolik kalorií zkonzumuje, a jí především nízkokalorické potraviny. Většina těchto potravin obsahuje málo energie a má na naše tělo ochlazující účinek.
O chladu ve vašem těle svědčí tyto symptomy:
- silná citlivost vůči chladu
- studené nohy a ruce
- averze vůči studenému počasí, studeným nápojům nebo studeným koupelím
- obecná pomalost nebo nečinnost
- velká citlivost nebo pesimismus
- množství světlé moči
- bledá pleť
- křeče při menstruaci
- nedostatek sexuální touhy Udělejte si seznam všech potravin, které běžně jíte. Většina z nás si vybírá stále stejné potraviny, takže uvidíte, že jich nebude moc. Pak porovnejte všechny své potraviny s nesledující tabulkou a zjistěte jejich tepelné účinky, abyste viděly, jak tepelně vyvážená je vaše strava.
Studené potraviny:
řasy, hlávkový salát, čekanka, zelný salát, řeřicha, kořen pampelišky, chřest, banány, kiwi, rebarbora, meloun, slunečnicová semena, kachna, kaviár, krab, za studena lisované oleje, sůl, sójová omáčka
Osvěžující potraviny:
zelí, lilek, květák, brokolice, houby, nakládaná zelenina, okurka, ředkvičky, kyselé zelí, celer, rajče, cuketa, azuki, špalda, hrách, žlutá sója, ječmen, nezralé ovoce, jablka, hrušky, ostružiny, borůvky, maliny, rybíz, pomeranče, grapegruity, klikva, višně, citróny, kravské mléko, jogurt, kyselá smetana, kyselé mléko, kešu, králík, vepřové, estragon
Neutrální potraviny:
avocado, fazole, hrášek, brambory, kedluben, růžičková kapusta, řepa, droždí, proso, cizrna, čočka, pšenice, mouka, rýže, žito, červená sója, kváskový chléb, černá sója, fazole, ananas, datle, fíky, muškátový meloun, švestky, tvaroh, máslo, vejce, šlehačka, arašídy, lískové oříšky, mandle, sezamová semínka, telecí, kapr, hovězí, med, slad, cukrová třtina, šafrán, lékořice
Zahřívací potraviny:
fenykl, jarní cibule, pórek, křen, mrkev, sladké brambory, cibule, laskavec, pohanka, oves, ságo, sladká rýže, meruňka, jahody, mango, papája, třešně, hrozny, tvrdý sýr, hermelín, kozí sýr, kozí mléko, kaštany, kokosové mléko, piniová semínka, vlašské ořechy, úhoř, bažant, pstruh, kuře, srnčí, humr, losos, slávka, garnát, ančovičky, tuňák, kančí, bazalka, kopr, ocet, zázvor, kakao, česnek, oregano, hořčice, rozmarýn, tymián, vanilka
Horké potraviny:
jehněčí, kozí maso, čili, fenykl, muškátový oříšek, hřebíček, pepř, skořice
Jestliže máte v těle příliš chladu, nesnažte se proti němu působit jen tím, že budete jíst pouze zahřívající a horké potraviny. Nezapomeňte, že příliš velké množství ohně způsobí vypařování vody.
Zdroj: Maitreyi D. Piontek - Tao a síla ženské sexuality
- Odpovědět
Pošli odkaz