Reklama

Přidat komentář

Anna (So, 18. 3. 2006 - 23:03)
Jsem citlivá na konzervační látky a barviva. Takových lidí je podle odhadu v ČR 3-15 000, ale lidé, dokonce ani lékaři mou "nemoc" nechápou. V době největších potíží jsen každý den otékala v obličeji a po těle mi naskákaly rudé fleky, které svědily (chronická kopřivka). Lékaři mě posílali na nejrůznější vyšetření a jen kroutili hlavou. Alergie byla negativní, všechny "-skopie" taky, a já byla stále oteklá a psychicky na dně. Trvalo to 1,5 roku. Nyní jsem bez probllémů, protože jsem si sama našla informace na netu.Éčka jsou skoro ve všem, chovají se v lidském těle jako antibiotika, zejména poškozují střevní stěnu. Podle mě jsou nejhorší E 610-glutaman sodný a E210-kyselina benzoová. Je velmi těžké živit rodinu bez éček, nejhorší je velká netolerance okolí (v mém případě stravování dcery ve školce, kde do dětí cpou takové věci, že jim doslova poškozují zdraví, ale vůbec si to nechtějí připustit, protože o tom nic neví - např. uzeniny, chemicky konzervované levné marmelády, Rama místo másla, paštiky atd.). Mám ale dobrý pocit, že dělám něco pro zdraví svých blízkých. Všem, kteří mají podobné problémy, držím palce a doporučuji knihu: Vím, co jím! od Dr. Terezy Vrbové, nakl.EcoHouse.