Reklama

Vegetariánské recepty.

Olča (Pá, 15. 3. 2013 - 12:03)

Ahoj, supr. Pár receptů jsem si odtud opsala :-) Tak zas něco vyzkouším.
Jinak taky občas dělám to, že když jdu do vegetariánské restaurace(třeba tady u nás v Praze mám oblíbenou Rados FX), tak, když mi to jídlo fakt chutná, tak se to pak pokusim udělat doma :)

pro gurmány (St, 2. 12. 2009 - 14:12)

gurmania.eu

vegetariánské recepty s fotografiemi

alloway (Út, 20. 10. 2009 - 11:10)

Doporučuji knihu ,,Proč nejím maso,,od Helmuta F.Kaplana.

alloway (Út, 20. 10. 2009 - 11:10)

Ahoj. Vegetariánka sice...tenhle recept chutná v naší rodině každému-i masožravému tatínkovi :-)
HOLLYWOODSKÉ ZAPEČENÉ FAZOLKY ****
450g sterilizovaných bílých fazolí v rajčatovém nálevu (možno i chilli nálev), 500g bílého zelí, 3 velké vařené brambory, 1 cibule, 4 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 šálek smetany ke šlehání, 1 lžička chilli, mletý pepř, sůl, 100 g strouhaného tvrdého sýra
Zelí nakrájíme na větší kusy (5cm), ve větším množství osolené vody povaříme asi 3 minuty, scedíme a necháme okapat. Vařené brambory oloupeme, pokrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme. V kastrůlku rozehřejeme 2 lžíce másla, krátce na něm osmahneme mouku a za stálého míchání pomalu přiléváme smetanu. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne, pak ji osolíme, opepříme a odstavíme. V jiné nádobě rozehřejeme lžíci másla, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme chilli a konzervované fazole i s nálevem a vše důkladně prohřejeme. Zapékací misku vymažeme zbylým máslem, vyložíme spařenými listy zelí a na ně rozprostřeme fazole. Na fazole položíme vrstvu plátků brambor, zalijeme smetanovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. V horké troubě zapečeme asi 25 minut, až se sýr na povrchu roztaví a zezlátne. Podáváme horké.

jana (Út, 23. 6. 2009 - 12:06)

To by mě ty čtyři chlapi co mám doma vyrazili ze dveří,kdybych jim tohle předložila.Tímhle se přece nemůžou chlapi zasytit,možná ty co sedí v kanclu.'

zack (Út, 23. 6. 2009 - 12:06)

http://bezmasa.kvalitne.cz/kucharka.html
http://www.vegetarian.cz/recepty.html
http://veganotic.blogspot.com
http://varimevegansky.wikidot.com

Návštěvník (Pá, 23. 1. 2009 - 22:01)

www.moudrasova.eu
Recepty
Fota k receptům'

Hanka (Ne, 18. 1. 2009 - 07:01)

skvělý recept: osmažit cibulku, do toho jemné plátečky mrkve a namočenou čočku; za chvilku přidáme najamno nakrájené rajče. Trošku podusíme, přídáme vařící vodu a do ní kus kus (samozřejmě osolíme).'

Hanka (Ne, 18. 1. 2009 - 07:01)

Byla jsem vegetariánkou přes 5 let, od minulého roku si občas kus masa dám. Myslím si, že je důležitější jíst věci (rostliny i maso), které byly zdravé a netrpěly, myslím si, že je lepší jíst méně, ale to, co je přirozené. Když si tedy maso dám, tak z ekologické farmy, ale nezapomínám na zeleninu, taky ekologickou. Opravdu vegetariánům nic neupírám, naopak, obdivuji, ale občas si jen myslím, že je lepší jíst přírodní věci, než být vegetariánem, kterému je jedno, jestli jí tesco čočku, nebo smažený sýr, což asi víc uškodí přírodě. ale je to asi věc pohledu :)'

Jiří (Út, 8. 11. 2011 - 13:11)

Ahojte. Jsem vegetarián,ale spíše vegan. Z mého pohledu Vám mohu doporučit: Adirádža dása-Kršnova vegetariánská kuchařka a pak je opravdu kvalitní kniha:Vesanto Melinová,Brenda Davisová-Pruvodce(začínajícího)vegetariána,Mudr.David Frej-Ajurvédské recepty pro zdraví.

Evča (Út, 8. 11. 2011 - 00:11)

Palo, naprosto s Tebou...Souhlasím s Radkou a Palem - z lidí se prostě jen stali zhýčkané loutky s předsudky a přitom si o tom ani nic nepřečtou, nikoho zkušeného se na to nezeptají. Jsem vegetariánka celkem krátkou dobu (cca rok a půl) - je mi dvacet let a nikdy jsem se lépe necítila. Naopak mám teď mnohem více zdravé energie a zvládám toho celkově daleko víc.

Naty (St, 29. 6. 2011 - 11:06)

Tak například SVÍČKOVÁ. Povaříme společne mrkvičku, petržel a celer s bobkovým listem a kořením na svíčkovou. Po změknutí, nejlépe v nějákém kuchyňském robotu, rozmixujeme na hustou kaši, dosolíme a přidáme smetanu (vegani přidají sojový bílý jogurt), přidáme kousky seitanu, robi či sojových plátků a opět povaříme. Dodáme knedlík či ve veganské variante bezvaječné těstoviny a ňami :)

Recept (Pá, 14. 11. 2008 - 10:11)

Králík na česneku moc dobrá věc nebo knedlo vepřo zelo, takova veprova zabijačka taky neni štatna'

Káťa (Čt, 13. 11. 2008 - 22:11)

už od mala nejim maso tj skoro 16 let! nikdy jsem nemela zadne zlomeniny a ani zadne vazne problemy! to ze doktori rikaji ze to telu skodi je naprosty nesmysl, maso nejim ne z donuceni, ale vadi mi ze se zvirata zabijeji. V posledni dobe potkavam vic lidi kteri nejedi maso z tehoz duvodu a jsem rada ze nekteri lide se bez toho dokazi obejit. Jinak si myslim ze staci dodrzovat urcity rezim mlecnych vyrobku, zeleniny, ovoce atd... Posledni dobou si zacinam i sama varit a to podle toho na co mam chut tak zkousim sama neco udelat. Micham zeleni a omacky, rada zapikam se syrem a podobne, staci mit jen trochu fantazii a predstavit si jak bude vysledek zachutnat. Jinak preji silnou vuli vydrzet nejist maso ;o)'

zuzu (Út, 14. 10. 2008 - 11:10)

Som vegeta 4r.a je to jedna z najlepsich veci co som mohla v zivote spravit.To ze si o nas druhy myslia,ze sme odpad spolocnosti alebo blazni,tak nikdy nepoculi o zdravom stravovani.Moj priatel ma problemy s krcovimi zilami,co ma za nasledokm maso.Upchava zily a hnije v zaludku.Radsej nechajte zit zvierata pre druhe zvierata,tak to v tej prirode chodi a nie aby clovek jedol mrtvolu.Kto prijima maso,prijima smrt.

Pavla (Pá, 9. 5. 2008 - 21:05)

ceske veganske recepty jsou treba zde:
http://www.boo.cz
http://veganotic.blogspot.com
http://www.realita.tv

Marika (Čt, 7. 2. 2008 - 11:02)

Podepsala jsem přes net petici do parlamantu proti kouření na veřejných prostorách. Bylo by dobré, kdyby se ke mně pár z vás přidalo, aby petice měla co nejvíce hlasů, je čas, abychom měli na veřejných místech konečně čistý vzduch jako v civilizovaném světě. Adresa je:

www.stopkoureni.cz'

EVA (Út, 5. 2. 2008 - 13:02)

Vegetariánské recepty na: www.moudrasova.eu
sekce: Celá kniha I od strany 54.
sekce: Fotogalerie - Fotky zdravých jídel.
Přeji dobrou chuť.'

Ra (Út, 11. 12. 2007 - 11:12)

díky za rady Ájo, zkoušela jsem minulé vánoce palmový tuk ale cukroví bylo tvrdší. Máš to taky tak? Nevím právě, kde je chyba?'

Ája (Po, 10. 12. 2007 - 14:12)

Když budeš péct, dá se v podstatě u receptů na linecké těsto, u těsta do strojku vynechat vejce a místo másla použít palmový, slunečnicový, ale hlavně čistý- pozor na přidanou syrovátku v tzv. rostlinném tuku, nebo dokonce E-čka, která mohou mít živ. původ. Na polevu cukroví můžeš použít karobové bonbony ke kterým na rozehřátí přidáš trochu rost. tuku, nebo citronovou polevu trochu moučkového cukru, citr. šťáva a maličko!!! vlažné vody. Někdo jetě používá přírodní cukr, ale to namám vyzkoušené. Všechno drží pohromadě jako cukroví tradiční, a chuťově stejné- rodině podstrkuji, abych nemusela péct na dvakrát. Samozřejmě, že pusinky a jiná typické ¨bílkové cukroví si odpustíš. Chci ještě letos zkusit kokosky bez bílků, ale nevím jak se ta hmota udrží pohromadě, ale jsem zvyklá zkoušet. Mám 19 let praxe ve vaření a pečení bez ohlížení z čehože vlastně vařím a 2 roky vegatariánství a 1 rok veganství, začla jsem v loni před vánocemi, takže zkouším co jak chutná, když vyměním nějaké ingredience. Zatím se měj a pokud se týká zdraví, tak moc na řeči nedej, v nemocnicích a ordinacích je jistě mnohem více pojídačů zvířátek než veganů.pa'

Reklama

Přidat komentář