Vážení uživatelé - pracujeme na migraci do nového systému. Je možné, že může být web v některých chvílích pomalejší. Pokud se tak stane, omlouváme se a věříme, že se vám nová verze bude líbit. Děkujeme!

Enzymy v naší stravě

Enzymy jsou látky bílkovinné povahy, bez kterých by nebyly možné žádné metabolické reakce. Jsou nezbytné pro správné trávení. Syrová strava obsahuje dostatečné množství enzymů. Jak však zajistit, aby i vařená strava, která je pro mnohé lidi stravitelnější, obsahovala též dostatečné množství enzymů?

Enzymy se dlouhodobým vařením ničí. Ztráty lze však kompenzovat:

  • přidáme-li ke konci vaření do jídel kvalitní sójové omáčky Tamari či Shoyu
  • požijeme-li lžičku přírodně kvašeného jablečného či bylinného octa po jídle
  • dopřejeme-li si malého množství kvašené zeleniny - tzv. pickles
  • konzumujeme-li švestky umeboši, které lze zakoupit v prodejně se zdravou výživou

    Dodání enzymů aktivizuje trávicí procesy a tím pádem dojde k lepšímu využití všech živin z konzumovaného pokrmu.

    Autor: mk

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Zařazení na fórum: 

Komentáře (3)

  • Obrázek uživatele Návštěvník
    Návštěvník (anonym)

    Dobrý den, můžou mít enzymy vliv i na hubnutí ve stáří? Jarošová Děkuji

    Čer 08, 2021
  • Obrázek uživatele Návštěvník
    Návštěvník (anonym)

    Dobrý den, můžou mít enzymy vliv i na hubnutí ve stáří? Jarošová Děkuji

    Čer 08, 2021
  • Obrázek uživatele M.
    M. (anonym)

    Samozřejmě že mohou. Pro hubnutí je důležité správné strávení potravy a rozložení na základní stavební kameny. Špatně strávená potrava nejen, že ztěžuje hubnutí, ale může vést k rozličných zdravotním problémům.

    Čer 09, 2021

Přidat komentář

Reklama

Reklama