
Enzymy jsou látky bílkovinné povahy, bez kterých by nebyly možné žádné metabolické reakce. Jsou nezbytné pro správné trávení. Syrová strava obsahuje dostatečné množství enzymů. Jak však zajistit, aby i vařená strava, která je pro mnohé lidi stravitelnější, obsahovala též dostatečné množství enzymů?
Enzymy se dlouhodobým vařením ničí. Ztráty lze však kompenzovat:
- přidáme-li ke konci vaření do jídel kvalitní sójové omáčky Tamari či Shoyu
- požijeme-li lžičku přírodně kvašeného jablečného či bylinného octa po jídle
- dopřejeme-li si malého množství kvašené zeleniny - tzv. pickles
- konzumujeme-li švestky umeboši, které lze zakoupit v prodejně se zdravou výživou
Dodání enzymů aktivizuje trávicí procesy a tím pádem dojde k lepšímu využití všech živin z konzumovaného pokrmu.
Autor: mk
Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související produkty na 001shop.cz:
Související články:
Zařazení na fórum:
Komentáře (3)
- odpovědět
Čer 08, 2021- odpovědět
Čer 08, 2021- odpovědět
Čer 09, 2021Přidat komentář