
Fazole jsou přezdívané jako maso chudých, a to díky obsahu bílkovin – jsou jimi tvořeny až z 30 %. Přinášíme chutný recept na Mexický fazolový kotlík.
Fazole jsou také bohaté na vitamín A a komplex vitamínů B. Jejich častá konzumace prospívá našim ledvinám díky obsahu aglutininů, které působí močopudně a zároveň umějí rozpouštět močové kamínky.
Mexický fazolový hrnec
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
50 g slunečnicového oleje
70 g cibule
150 g drcených rajčat
50 g rajského protlaku
300 g barevných fazolí
300 g bílých fazolí
100 g sterilizované kukuřice
30 g česneku
hovězí vývar
sůl, pepř
Postup:
Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku s česnekem, přidáme drcená rajčata, kukuřici a uvařené fazole. Zalijeme protlakem a krátce povaříme. Dochutíme kořením a solí.
Přidat komentář