
Potraviny, které byly vyprodukovány cestou genového inženýrství (GI), jsou naprosto neprozkoumanou oblastí.
Odborníci tvrdí, že uplatňování genetického inženýrství v produkci potravin (měnění jejich genetické informace za účelem zlepšení některé z jejich vlastností) je jen nepřesnou vědeckou disciplínou s nepředvídatelnými výsledky.
Předpokládá se, že GI může vyvolávat alergie astmatického typu nebo kožní problémy. Můžete si tak třeba spokojeně pojídat svůj oblíbený jahodový pohár se šlehačkou v domnění, že vám nehrozí alergie na rybí bílkovinu, ale nenapadne vás pochopitelně, že kvůli zvýšení odolnosti vůči mrazu byly jahody geneticky upraveny - s využitím genů platýze ze Severního moře. Dokud se o potravinách, které byly změněny genetickým inženýrstvím, nedozvíme více, měli bychom je ze svého jídelníčku vypustit.
zdroj: Jane Alexander - Detoxikační program
Komentáře (2)
- odpovědět
Říj 25, 2006- odpovědět
Říj 25, 2006Přidat komentář