Recepty pro zdravou štítnou žlázu
JÁHLOVÝ POHÁREK
Snadno a rychle uvařit jáhly není to nic složitého a když už budete mít uvařeno, nabízí se nekonečné množství kombinací, jak s nimi v kuchyni dál naložit.
* jáhly nejprve na sítku propláchněte studenou a následně vařící vodou *vyklopte do hrnce a zalijte studenou vodou 1:3 *přiklopte pokličkou a bez míchání vařte cca 15 minut * pod pokličkou nechte dojít, dokud se nevstřebá všechna voda * nakonec jemně promíchejte vidličkou a máte hotovo. Nebo spíš připraveno na další kouzleni v kuchyni.
- Můžete zapékat nasladko/naslano,
- přidávat do polévek,
- do salátů,
- tvořit ovocné poháry...nebo, co vás napadá.
KANAPKA S HRÁŠKOVOU POMAZÁNKOU
Budete potřebovat * středně velikou cibuli *pytlík mraženého hrášku *2PL oleje *sůl nebo bezglutamátové dochucovací koření z DM drogerie nebo BIOLINE.
*na oleji do zlatova opečte nadrobno pokrájenou cibuli *přidejte mražený hrášek *osolte nebo ochuťte kořením *za stálého míchání prohřejte *směs odstavte a rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou směs.
KANAPKA S AVOKÁDOVOU POMAZÁNKOU
Budete potřebovat *dobře vyzrálé avokádo * balíček čerstvého sýra (lučina, palouček) popřípadě ricota *sůl *citronovou šťávu
*avokádo rozkrojte, zbavte pecky a lžící vydlabejte dužinu *vidličkou rozmačkejte a přidejte ostatní suroviny *vše promíchejte a podle chuti dochuťte
SALÁT Z ČERSTVÉHO ZELÍ
Budete potřebovat *hlávku mladého zelí *hrnek vařených červených fazolí, můžete použít i konzervu ve slaném nálevu *hrnek vlašských ořechů. Je dobré ořechy předem namočit ve studené vodě, jsou potom lépe stravitelné *hrnek řasy wakame
Na zálivku*ČL soli *2ČL sladidla *2PL vinného octa nebo citronové šťávy *4PL olivového oleje
*očištěné zelí nadrobno pokrájejte a v míse promíchejte s ostatními surovinami *suroviny na zálivku protřepejte v uzavíratelné sklenici, nalijte do salátu a dobře promíchejte.
BROKOLICOVÝ SALÁT
Budete potřebovat *hlavičku brokolice * 1balení ředkviček *1/2 pytlíku mraženého hrášku
Na zálivku *ČL soli *2ČL sladidla *1PL vinného octa nebo citronové šťávy *1PL hrubozrnné hořčice *4PL olivového oleje
*omytou brokolici vařte nad párou cca 5 minut *prudce ochlaďte studenou vodou, nahrubo pokrájejte a dejte do mísy * přidejte na plátky pokrájené ředkvičky a hrášek *suroviny na zálivku protřepejte ve uzavíratelné sklenici, nalijte do salátu a dobře promíchejte.
Autor receptů Eva Goldmannová
Pro štítnou žlázu jsou velmi prospěšné třešně. Dokonce i stopky se mohou sušit a následně z nich v zimě vařit čaj - obsahuje jód. Pravda je i to, že štítná žláza potřebuje pro své zdraví i další minerály a vitamíny. A též zdravá játra.
- Odpovědět
Pošli odkaz