Jak jíst semena

Jediný způsobem, jak získat živiny ze semen, je konzumace za syrova. Semena vystavená vysokým teplotám produkují toxické látky a vitamíny, minerály a esenciální oleje jsou denaturovány.

Pečením semen se z živé stravy stává mrtvá strava. Neexistují na zemi semena, která by pečením či ohřevem neztratila živiny. Vždy si pamatujte, že semena je potřeba jíst syrová. To však znamená, že semena mohou být namáčena, drcena či rozemleta (např. tahini -sezamový krém z rozemletého sezamu), zejména pokud je skořápaka ši slupka semen příliš tvrdá pro zuby.

Vybírejte si pouze syrová a neslaná semena

Vyhýbejte se praženým či obalovaným semenům

Vyhněte se slazeným semenům

Zdroj: MyScienceAcademy

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (2)

  • Obrázek uživatele Tomáš
    Tomáš (anonym)

    Dobrý den. Váš názor plně sdílím. Také se snažím jíst většinu potravin syrovou. Semena jedině syrová. Stejně tak valnou většinu jím syrovou a způsoby připrav jsou u mě převážně v podobě vaření či dušení. Ovšem je zde jeden druh semena, u kterého si nejsem jistý, jestli je vhodný ho jíst syrový a sice mluvím o Quinoe. Všude čtu, že by se měla vařit, ba dokonce používat i jako příloha místo rýže. Nechce se mi tomu věřit, ale opravdu je Quinou nevhodné jist syrovou? Mě je ta představa, že bych jí měl vařit naprosto proti srsti... Vždyť tím se zničí spousta vzácných živin.

    Kvě 07, 2019
  • Obrázek uživatele Tomáš
    Tomáš (anonym)

    Stejně tak valnou většinu zeleniny* jsem chtěl napsat, pardon.

    Kvě 07, 2019

Přidat komentář

Reklama

Reklama