Jak jsou fermentované potraviny prospěšné vašemu zdraví

Když začnete pravidelně konzumovat fermentované potraviny, můžete zásobit vaše tělo probiotiky, vitamíny a živými enzymy.

Kvašení (fermentace) potravin a nápojů je praxe, která může proměnit obyčejná jídla v živinami naplněné superpotraviny.

Konzumace fermentovaných potravin má několik výhod:

Pomáhají odstranit toxiny z těla.
Podporují čistou pleť.
Výrazně posilují imunitní systém.
Zlepšují trávení.
Pomáhají tělu vstřebávat a využívat živiny.
Pomáhají předcházet nemocem a bojovat proti zánětům.
Zvyšují energii.
Harmonizují hladiny hormonů.

Konzumace fermentovaných potravin přispěje k vytvoření prosperujícího ekosystému ve vašem těle, který vám přinese rovnováhu, pomůže předcházet nemocem a naplní vás energií!

Zdroj: Mindbodygreen

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (4)

  • Obrázek uživatele Lenka
    Lenka (anonym)

    Článek je velmi zajímavý, rozhodně mě přesvědčil o tom, že bych fermentované potraviny chtěla vyzkoušet. Jenže mi tu bohužel chybí nějaká informace, kde bych mohla takové potraviny sehnat.

    Črv 21, 2021
  • Obrázek uživatele Katka
    Katka (anonym)

    Pokud chcete vyzkoušet fermentované potraviny, tak na Vašem místě rozhodně vyzkouším kimchi. Kimchi je salátek z kvašené zeleniny, který má ráda celá naše rodina. Je to velmi zdravé, kimchi patří totiž dokonce mezi 5 nejzdravějších potravin na světě.

    Črv 24, 2021
  • Obrázek uživatele Lenka
    Lenka (anonym)

    To zní hodně zajímavě. A kde tedy to kimchi mám koupit?

    Črv 25, 2021
  • Obrázek uživatele Katka
    Katka (anonym)

    Určitě si ho objednejte z internetového obchodu kimchiclub .cz. Tady prodávají opravdu kvalitní kimchi, které vyrábí přímo v Česku z lokáních surovin. Já jsem dokonce i členem jejich klubu, takže můžu čerpat hned několik výhod. Například mám dopravu zdarma, pohlcovač pachů do lednice nebo velkou slevu na produkty.

    Črv 26, 2021

Přidat komentář

Reklama

Reklama