Jak se vyhnout otravě z jídla

Přestože otravy jídlem nejsou běžné, občas k nim dochází. Malé děti jsou na jejich příznaky, např. zvracení nebo průjem, obzvlášť citlivé. Pár kroků, které otravě předejdou:

- Než budete nakládat s jídlem, vždy si umyjte ruce horkou vodou a mýdlem.

- Ovoce a zeleninu důkladně opláchněte tekoucí vodou, případně i okartáčujte.

- Nikdy nejezte jídlo s prošlou zárukou minimální trvanlivosti.

- Maso a ryby nechejte důkladně projít vysokými teplotami.

- Po manipulaci s masem a rybami si důkladně umyjte ruce; taky umyjte všechno, s čím maso či ryby přišly do styku.

- Používejte prkénka s hladkým neporézním povrchem a umývejte je přípravkem na nádobí, vodou a kartáčkem.

Zdroj: Penny Preston - Vaříme dětem, nakladatelství CPress

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama