
Včelím pylem v granulích lze snadno posypat jídlo či ho vmíchat do pokrmu jako něco zdravého navíc. Co to vlastně včelí pyl je a jak chutná?
Pyl shromažďují včely na zadních nohách, když přistávají na květinách a shromažďují nektar. Včely nesou tento pyl zpět do svých úlů, kde ho ukládají a vytvářejí velké granule. Když chovatel včel sbírá med, sbírá také granule včelího pylu, které pak pečlivě suší, aby se zachoval maximální výživový obsah.
A teď důležitá otázka, jak chutná?
Včelí pyl má ořechovou chuť, granulovanou strukturu a krásnou zlatou barvu. Dodává snídani a jogurtům jemnou křupavost a receptům a koktejlům aromatickou chuť.
Většina lidí ráda míchá včelí pyl do jiných potravin, jako jsou snídaňové cereálie, kaše, jogurty a někteří z něj připravují zdravé smoothies.
Další možností je přidání včelího pylu do lžíce medu a tak vytvořit chutnou lžíci křupavé sladkosti.
Včelí pyl lze jednoduše i žvýkat samotný.
Nakonec záleží jen na vás, jak svůj pyl konzumujete. Je to extrémně univerzální zdravé jídlo a lze ho žvýkat, míchat, mísit nebo polykat.
Zdroj: Manuka Doctor
Přidat komentář