
Určitě potraviny jsou známé tím, že vyvolávají řadu reakcí.
Astma - mléko a mléčné výrobky, vejce, ryby, ořechy, určité potravinové přísady, zejména tartrazin (E102), oxid siřičitý (E220) a benzoan sodný (E211).
Ekzém - kravské mléko a mléčné výrobky, vejce.
Trávicí potíže, například průjem, nadýmání - mléko a mléčné výrobky, pšenice a obilí, kvasnice.
Syndrom dráždivého tračníku - pšenice a mléčné výrobky.
Urtikárie (vyrážka nebo kopřivka) - u citlivých lidí může urtikárii způsobit téměř každá potravina, včetně jahod, korýšů a měkkýšů, papáje a potravinářských přísad, zvláště tartrazinu (E102) a benzoanu sodného (E211).
Sinusitida a zánět nosní sliznice (chronická rýma) - pšenice, vejce, potravinářská barviva (zejména azorubin E122), salicyláty (jsou obsaženy v aspirinu a některých druzích ovoce, například jahodách) a benzoan sodný (E211).
Migréna a bolesti hlavy - obvykle je vyvolává sýr, čokoláda, citrusové plody, kofein nebo červené víno.
Zdroj: Celý život ve formě - nakladatelství Reader´s Digest Výběr
Komentáře (3)
- odpovědět
Led 27, 2012- odpovědět
Led 28, 2012- odpovědět
Led 31, 2012Přidat komentář