Jaké potraviny mohou vyvolávat zdravotní potíže?

Určitě potraviny jsou známé tím, že vyvolávají řadu reakcí.

Astma - mléko a mléčné výrobky, vejce, ryby, ořechy, určité potravinové přísady, zejména tartrazin (E102), oxid siřičitý (E220) a benzoan sodný (E211).

Ekzém - kravské mléko a mléčné výrobky, vejce.

Trávicí potíže, například průjem, nadýmání - mléko a mléčné výrobky, pšenice a obilí, kvasnice.

Syndrom dráždivého tračníku - pšenice a mléčné výrobky.

Urtikárie (vyrážka nebo kopřivka) - u citlivých lidí může urtikárii způsobit téměř každá potravina, včetně jahod, korýšů a měkkýšů, papáje a potravinářských přísad, zvláště tartrazinu (E102) a benzoanu sodného (E211).

Sinusitida a zánět nosní sliznice (chronická rýma) - pšenice, vejce, potravinářská barviva (zejména azorubin E122), salicyláty (jsou obsaženy v aspirinu a některých druzích ovoce, například jahodách) a benzoan sodný (E211).

Migréna a bolesti hlavy - obvykle je vyvolává sýr, čokoláda, citrusové plody, kofein nebo červené víno.
Zdroj: Celý život ve formě - nakladatelství Reader´s Digest Výběr

Související články: 

Komentáře (3)

  • Obrázek uživatele pepa1
    pepa1 (anonym)

    Kdyby jsme měli čisté tělo tak poznáte na co jste citlivý. Po té co jsem zhubnul 10Kg tak mám problém s bílou moukou, cukrem. Ahoj, četl jsem Vaši diskuzi na snížení váhy. Mám něco vyzkoušeno a dalších cca 500 lidí v ČR. Technologie z Holandska, která je na světe přes 8 let a dělá divy v Německu, Holandsku, Rakousku a u nás taky. Já sám jsme za 42 dnů zahodil z 88Kg na 78Kg (1.9.2005) dnes mám 80-82Kg. Manželka z 60Kg na 54Kg. Známí z 114Kg na 82Kg. Bez JOJO. Nejde o Herbalife. Když Vás to bude zajímat. Tak napište odkud jste není to na mail ani na telefon. Jde o systém stravování, potr. doplňků, atd…… Pošlu Vám základní informace: mail: disc@wo.cz pepa1

    Led 27, 2012
  • Obrázek uživatele Mary
    Mary (anonym)

    Dobrá cesta je vyhýbat se polotovarům a vařit ze surovin, i když to trvá víc času.

    Led 28, 2012
  • Obrázek uživatele Renata Šimíčková
    Renata Šimíčková (anonym)

    Velký nárůst různých alergií je prokazatelně také dán dlouhodobým používáním chemických přídatných látek do potravin. Více na http://www.prirodni-strava.cz/. Pokud se můžeme alespoň trochu vyvyrovat všudypřítomné chemii, je to v jídle. Biopotraviny jsou šetrně pěstovány, zpracovávány a tudíž šetrné k našemu tělu.

    Led 31, 2012

Přidat komentář

Reklama

Reklama