Vážení uživatelé - pracujeme na migraci do nového systému. Je možné, že může být web v některých chvílích pomalejší. Pokud se tak stane, omlouváme se a věříme, že se vám nová verze bude líbit. Děkujeme!

Jarní pampeliškový salát

Pampelišku nalezne asi každý na své zahrádce. Pro mnohé je nevítaná a ničí ji herbicidem. Pampeliška má přitom mnohé zdraví prospěšné účinky. Zde přinášíme návod na jarní pampeliškový salát, který je nejen velmi zdravý, ale i se po něm dobře hubne. Pomáhá nastartovat metabolismus a je plný vitamínů.

Suroviny:

1 kg čerstvých pampeliškových listů (než začnou rostliny kvést, pak listy zhořknou)
3 lžíce citrónové šťávy                                                                                                                                                                     Půl sklenice olivového oleje

Postup:

Pampeliškové listy pečlivě omyjeme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut.
Dáme je okapat do cedníku, a když vychladnou, vymačkáme rukama veškerou vodu (s citronem je dobrá a zdravá na pití).
Listy rozkrájíme, aby se pohodlněji jedly. Na listy nalijeme olej a citrónovou šťávu, posolíme a promícháme.
Můžeme rovněž vmíchat jogurt.

Zdroj: Domácí řecká kuchyně, nakladatelství Euromedia

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Zařazení na fórum: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama