Jednoduchá pomazánka na snídani či svačinu

Není žádným tajemstvím, že pomazánky jsou v tuzemsku doslova nesmrtelné. "Jen si spočítejte, kolik jich má v repertoáru vaše rodina, a jak často je připravujete. Vybrali jsme pro vás proto taky jednu, ovšem notně netradiční, která má svůj původ v kraji gurmetů, v Itálii. Doporučujeme ji podávat na venkovském chlebu typu ciabatta, ozdobenou sušeným rajčetem a bylinkami," doporučuje autorka receptu Sabina Kmecová z Nebespánu v Kašperských Horách.

Potřebujeme:
- 250 g měkkého tvarohu (nejlépe farmářský)
- 100 g smetanového sýra (typu Philadelphia atp.)
- 100 g polosušených rajčat
- 1 pol. lžíce rajčatového pesta
- 50 g nasekaných černých oliv
- velká hrst jemně nasekaného čerstvého oregana a tymiánu
- pepř, sůl
Jak na to: Smíchejte tvaroh se smetanovým sýrem a pestem. Přidejte posekaná polosušená rajčata, olivy a bylinky. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Bylinkami nešetřete!

Přidat komentář

Reklama

Reklama