Kimpira: zeleninový pokrm s neobyčejně silným energetickým nábojem.

Kimpira je vhodný pokrm zejména pro diabetiky i pro všechny vážné choroby a pro stavy rekonvalescence.

Očištěný a loupaný kořen lopuchu krájíme buď na zcela tenké plátky, nebo, což je účinnější - jako když nožem ořezáváme tužku, pohybem směrem od sebe. Stejným způsobem nakrájíme mrkev. Stejné množství, kolik máme lopuchu.

Nahřejeme kast­rol se silným dnem. Na dno nakapeme trochu slunečnicového oleje. Necháme mírně zahřát. Vsypeme lopuch s mrkví. Necháme mírně osmahnout.

Přilijeme malé množ­ství vody nebo zeleninového vývaru a přidáme pár kapek sójové omáčky. Přikryjeme a na zcela mírném ohni dusíme nejméně půl hodiny. Kořen lopuchu musí být zcela měkký, voda vydušená.

Při přírodním přístupu k léčení vážných chorob by se tento pokrm měl předkládat aspoň 3x týdně.

Zdroj: Jiří Bodlák - Jak se léčit přírodními prostředky

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama