
Léčivé polévky z celého světa: Kurkumovo-čočková polévka prevencí diabetu 2.typu, demence a rakoviny
Následující krémová, žlutá kurkumovo-čočková polévka je skutečný lék během zimy! Její složky jako kurkuma, jablka a čočka mají mnohé prospěšné léčivé vlastnosti.
Kurkuma je extrémně silná protizánětlivá potravina a protože zánět je hlavní příčinou mnoha onemocnění, zmírňuje zdravotní problémy, včetně:
Aergie
Kardiovaskulární choroby
Bronchitida
Astma
Deprese
Únava
Cukrovka
Obezita
Metabolická onemocnění
Alzheimerova choroba
Roztroušená skleróza
Rakovina
Jablka jsou velmi zdravé plody, bohaté na antioxidanty, které mají pozitivní vliv v případě:
Cukrovky
Kostních problémů
Alzheimerovy choroby
Obezity
Rakoviny
Kardiovaskulární choroby
Astmatu
Gastrointestinálních problémů
Čočka je také velmi zdravá, má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Pomáhá při:
Zánětlivých onemocnění střev
Rakoviny tlustého střeva
Vysokém cholesterolu
Vysokém tlaku
Osteoporóze
Čočka má vysoký obsah bílkovin, železa a hořčíku. Bylo zjištěno, že červená čočka má více celkových nutričních výhod než jiné odrůdy.
Postup, jak se připravit tuto zdravou polévku:
Suroviny:
1 lžička kurkumového prášku
1 a 1/2 šálku kokosového mléka
2 jablka, bez jadřince a nastrouhané
2 šálky červené čočky
1 lžička kokosového oleje
1 lžička kmínu
1 cibule, nakrájená najemno
1 a 1/2 lžičky skořice
1 lžička soli
2-3 šálky horké vody
Způsob přípravy:
Nejdříve byste měli propláchnout červenou čočku studenou vodou. Nechte ji okapat a roztavte kokosový olej v hrnci a osmahněme cibuli do měkka a zlatova.
Dále přidejte kurkumu a jablka a vaříme směs po dobu 2 minut. Míchejte často a přidejte vodu a čočka. Přiklopenou směs pokličkou a duste 15 minut.
Poté přidejte kokosové mléko a koření a duste, dokud čočka není měkká. Přidejte šálek vody, pokud ji raději řidší a nechte ji vařit na mírném ohni další 2 hodiny.
Měli byste podávat polévku teplou a můžete ji ozdobit dýňovými semínky a nastrouhaným kokosem.
Dobrou chuť!
Komentáře (1)
- odpovědět
Zář 12, 2017Přidat komentář