
Tato polévky je posilovač imunitního systému.
Suroviny:
2 PL sušeného kořene třapatky 200 ml vody, čerstvě převařené 5 PL bobulí kustovnice, čerstvých nebo sušených
2 litry kuřecího bujónu (doma připraveného nebo z kostky)
3 kuřecí stehna
2 velké cibule, oloupané a nasekané
12 hub shiitake, nakrájených na tenké plátky
10 cm zázvorového kořene, oloupaného a nasekaného
2 čerstvé středně velké chilli papričky, nakrájené na tenké proužky
8 stroužků česneku, nasekaných
1 V jedné míse nechte Louhovat třapatku, v druhé zalijte studenou vodou bobule kustovnice.
2 Kuřecí maso dejte do velkého hrnce a obložte cibulí, houbami, zázvorem
a papričkami. Při velmi nízké teplotě nechte mírně probublávat 1 M až 2 hodiny nebo dokud maso nezměkne a nezačne se rozpadávat. Sundejte ze sporáku.
3 Pět minut před podáváním přidejte kustovnici a česnek. Nakonec sceďte výLuh z třapatky a přilijte ho do polévky, případně polévku ještě přihřejte.
4 Podávejte v hlubokých miskách a ozdobte zázvorem a papričkami.
|
Jak užívat: Bohatě stačí pro 4 osoby. Dle chuti můžete do polévky přidat nudle.
Zdroj: James Wong - Vypěstujte si vlastní léky, nakladatelství Grada
Přidat komentář