
Středně velký plod manga je bohatým zdrojem nejen beta-karotenu, ale také vitaminu C. Zralá dužina je lehce stravitelná a beta-karoten se z ní snadno vstřebává do těla, kde se řeměňuje na vitamin A.
- bohatý zdroj beta-karotenu, přeměnovaného v těle na vitamin A
- bohatý zdroj vitaminu C
Vitamin C a beta-karoten jsou antioxidanty. Ačkoliv si tělo vytváří antioxidanty vlastní, podporují antioxidanty ve stravě obranné mechanismy těla a chrání před volnými radikály.
Svými účinky tak snižují nebezpečí vzniku určitých forem rakoviny.
Mango však obsahuje hodně cukru, středně velký plod až 14 procent. Je také poměrně kyselé.
Budete-li jíst mango příliš často, vystavujete se nebezpečí, že se vám budou kazit zuby.Jak jíst mango
Příprava manga není úplně jednoduchá, neboť hedvábná, hladká, vláknitá dužina plodu je výjimečně šťavnatá a kluzká. Rozkrojte mango podél na dvé části (vyhněte se pecce uprostřed), rozkrájejte dužinu na čtveredry a pak každou polovinL prohněte ven.Zdroj: Jídlo jako jed, jídlo jako lék - Readers Digest Výběr
Knihu můžete zakoupit na www.001shop.cz.
Komentáře (14)
- odpovědět
Pro 31, 2001- odpovědět
Pro 26, 2001- odpovědět
Feb 05, 2002- odpovědět
Feb 01, 2005- odpovědět
Bře 01, 2005- odpovědět
Bře 04, 2006- odpovědět
Led 16, 2007- odpovědět
Led 20, 2007- odpovědět
Led 21, 2007- odpovědět
Dub 17, 2007- odpovědět
Dub 17, 2007- odpovědět
Dub 17, 2007- odpovědět
Dub 18, 2007- odpovědět
Čer 15, 2009Přidat komentář