Vážení uživatelé - pracujeme na migraci do nového systému. Je možné, že může být web v některých chvílích pomalejší. Pokud se tak stane, omlouváme se a věříme, že se vám nová verze bude líbit. Děkujeme!

Mořské řasy v kuchyni

Řasy jako kelp, dulse, nori a hijiki patří mezi zeleninu s vysokým obsahem bílkovin, vitaminu E a A a jsou obzvláště bohaté na vápník, fosfor, draslík, železo, jód a jiné stopové minerály.

Sti­mulují a posilují pokožku, vlasy i nehty a vyživují endokrinní systém, především štítnou žlázu a nadledvínkové žlázy.

Řasy můžete jíst syrové, když z nich opláchnete sůl, ale v tomto stavu budou nejspíš velmi tuhé. Nejčastěji se přidávají do polévek, opékají k rýži či zelenině nebo se jimi omotává rýže se zeleninou či rybou jako v suši. Suši je japonský pokrm a skládá se z mořské řasy nori, kterou je omotána bílá rýže, do níž je zabalen kousek syrové ryby, případně zeleniny.

Zdroj. Elson M. Haas - jak zůstat zdravý v každém ročním období

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Zařazení na fórum: 

Komentáře (1)

  • Obrázek uživatele Helmut
    Helmut (anonym)

    Mořské řasy jsou velmi chutné.

    Lis 03, 2011

Přidat komentář

Reklama

Reklama