Mořské řasy v kuchyni

Řasy jako kelp, dulse, noři a hijiki patří mezi zeleninu s vysokým obsahem bílkovin, vitaminu E a A a jsou obzvláště bohaté na vápník, fosfor, draslík, železo, jód a jiné stopové minerály.

Sti­mulují a posilují pokožku, vlasy i nehty a vyživují endokrinní systém, především štítnou žlázu a nadledvínkové žlázy.

Řasy můžete jíst syrové, když z nich opláchnete sůl, ale v tomto stavu budou nejspíš velmi tuhé. Nejčastěji se přidávají do polévek, opékají k rýži či zelenině nebo se jimi omotává rýže se zeleninou či rybou jako v suši. Suši je japonský pokrm a skládá se z mořské řasy nori, kterou je omotána bílá rýže, do níž je zabalen kousek syrové ryby, případně zeleniny.

Zdroj. Elson M. Haas - jak zůstat zdravý v každém ročním období

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související produkty na 001shop.cz: 

Komentáře (4)

  • Obrázek uživatele kuchar
    kuchar (anonym)

    Proboha, co to je za clanek? To asi psal clovek, ktery o tom moc nevi. Vypada to jako opsane z encyklopedie. A "Noři"???

    Lis 03, 2011
  • Obrázek uživatele Helmut
    Helmut (anonym)

    Mořské řasy jsou velmi chutné.

    Lis 03, 2011
  • Obrázek uživatele Granvin
    Granvin

    Tak ono se neni čemu divit, většina článků tady je od někud obšlehnutá.

    Lis 07, 2011
  • Obrázek uživatele Petr
    Petr (anonym)

    Nejen obšlehnutá, ale zhusta i špatně přeložená, ať už po stránce gramatiky nebo obsahu. Nedávno jsem kdesi četl "kyselina hydrochloridová" místo kyselina chlorovodíková.

    Lis 08, 2011

Přidat komentář

Reklama

Reklama