Nenadýmavá čočka na Nový rok

Čočka dle tradice symbolizuje peníze a proto je na Nový rok obíbeným pokrmem v mnoha českých domácnostech. Pokud vás klasická hnědá čočka nadýmá, můžete ji zaměnit za čočku červenou. Červená čočka je velmi oblíbená pro svou jednoduchou přípravu a nenadýmavost.

Nemusíte se bát ji ani trochu rozvařit – je pro to vlastně docela vhodná.

Ve vegetariánské kuchyni se často používá jako náhrada mletého masa, a to jak díky vysokému obsahu bílkovin, tak své konzistenci.

Je rychle hotová a není s ní nutné myslet na namáčení den předem.

Díky vysokému obsahu vlákniny pomůže s pročištěním střev.

Minerály jako železo, zinek, fosfor či selen zajistí správný chod organismu a pomůžou s obranyschopností.

Autor: MK

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Zařazení na fórum: 

Komentáře (7)

  • Obrázek uživatele Weiny
    Weiny (anonym)

    Jestli mohu reagovat, tak zas tak úžasná červená čočka není, především pokud máte problém s trávením, či nadýmavostí... Několikrát jsme ji se ženou zkoušeli, vždy je po ní těžko (polévka) a občas i křeče, prostě pro někoho lušteniny nejsou a barva čočky to holt nezmění :-)

    Led 01, 2020
  • Obrázek uživatele !
    ! (anonym)

    Červená čočka má tu vlastnost, že vařením zešedne a promění se v nechutnou kaši.

    Led 02, 2020
  • Obrázek uživatele Petr
    Petr (anonym)

    No, upřímně řečeno. kolik té čočky na Nový rok sníte? Stačí snad trochu pro chuť a tradici. Leda byste byli chtiví peněz a z pověry jste se jí napráskli k prasknutí :-)

    Led 02, 2020
  • Obrázek uživatele Petr
    Petr (anonym)

    No, upřímně řečeno. kolik té čočky na Nový rok sníte? Stačí snad trochu pro chuť a tradici. Leda byste byli chtiví peněz a z pověry jste se jí napráskli k prasknutí :-)

    Led 02, 2020
  • Obrázek uživatele Don Alfonzo
    Don Alfonzo (anonym)

    Teda nevím jak vy, ale já prdím i po červený čočce...

    Led 02, 2020
  • Obrázek uživatele Monika
    Monika (anonym)

    Pokud vás tato čočka nadýmá, tak ji zkuste podobně jako hnědou čočku na hodinu před vařením namočit a vodu poté slít, zároveň lžící stahujte pěnu, kterávzniká při vaření. Obecně je vhodné luštěniny vařit s kurkumou, kmínem, česnekem, hřebíčkem, pepřem anebo zázvorem, aby se snížilo nadýmání.

    Led 03, 2020

Přidat komentář

Reklama

Reklama