Nevolnost po nadměrné konzumaci ryb

Speciální účinky ryb lze udržet v rozumných mezích tím, že společne s nimi budeme konzumovat i vhodné doplňující potraviny.

Když hovoříme o rybách, musíme rozlišovat jejich různé druhy:
Pobřežní ryby jako treska nebo platýs mají spíše kvalitu Dřeva a podle kontro ni cyklu budou nejlépe zkombinovány s kvalitou Kovu. Zde se hodí křen se svou pronikavou ostrostí; křen se hodí i k lososu.                                             
Velké a aktivní oceánské ryby jako tuňák nebo žralok mají spíše kvalitu Ohně. Měly by být proto kontrolovány energiemi Vody. Protože řasy mají specifickou kvalitu Vody, používají se tyto ryby s velkou oblibou k přípravě suši. Také hořčice má detoxikační kvality.

Říční ryby jako pstruh nebo okoun mají jemnou chuť a rychle zakládají na tuk. Jsou přiřazeny k proměnlivé fázi Země. Tady se tradičně doporučuje jejich konzumace s bylinami, jež jsou přiřazeny ke Dřevu, jako je petržel nebo kopr.
Ryby, jež se pohybují velmi rychle a jež jsou štíhlé a pevného masa, jako například úhoři, mají charakter Kovu a jsou zkroceny proměnlivou fází Dře­va. Citrónová šťáva nebo ocet proto zmírňují jejich energetický účinek.
Zdroj: Manuela Heider de Jahnsen - Čínská medicína prevence a léčení stravou

Související produkty na 001shop.cz: 

Komentáře (3)

  • Obrázek uživatele !
    ! (anonym)

    Co je to za bláboly, vypadá to na nějaký chatrný nebo dokonce strojový překlad z angličtiny.

    Črv 25, 2011
  • Obrázek uživatele Souhlas
    Souhlas (anonym)

    Je to jakási volovina, pro toho nerozumí výrazů z čínské medicíny,je ten článek bezcenný

    Črv 25, 2011
  • Obrázek uživatele saltorock
    saltorock (anonym)

    Za takový článek dával Žižka 50 ran cepem!

    Feb 02, 2012

Přidat komentář

Reklama

Reklama