Nevolnost po nadměrné konzumaci soli

Například v sýru nebo ve slaném pečivu k chroupání u televize je skrytovelké množství soli, kterou téměř nevnímáme a se kterou proto v bilanci naší celodenní stravy ani nepočítáme. Nadměrná konzumace soli vede k napětí v oblasti zad a k bolestem hlavy, které mohou nabýt až charakteru migrény.

Když stojí v anamnéze migréna, vyškrtávám okamžitě z jídelníčku všechny
tvrdé sýry a trvanlivé salámy. Místo toho zařazuji do základní diety mnoho nudlí (vařených bez soli, jen s trochou másla nebo oleje). Mám s tím docela velké úspěchy.
Slaná chuť patří k Vodě, ve formě kuchyňské soli však vykazuje i kvality Kovu. Oheň rozpouští Kov a je kontrolován Vodou. Proto je v centru pozor­nosti užívání potravin s kvalitou Ohně.
Doporučuji: Nápoj s citrónovou šťávou se zázvorem a medem, čerstvá pomerančová šťáva, vařená jablečná šťáva.
Zdroj: Manuela Heider de Jahnsen - Čínská medicína prevence a léčení stravou

Komentáře (1)

  • Obrázek uživatele Eva
    Eva (anonym)

    Pokud již musíte hodně solit, doporučuji všem Redusalt, skvělou a levnou sůl (pouze v lékárnách) se sníženým obsahem sodíku o 50%, hlavně chutná jako sůl, nemá hořkou příchuť jako jiné dietní soli a cenově je na minimálně polovině ostatních dietních solí ! konečně výrobce (či lékárny?) ,kteří z nás nesdírají kůži !

    Srp 11, 2011

Přidat komentář

Reklama

Reklama