Opravdu jsme to, co jíme?

Na přednášce prof. Dr. Waltera J.Veitha "Tajemství genů" doktor ukázal ohromující věc. Včelí královna i dělnice mají naprosto stejné DNA. Jak to, že je dělnice menší - vlastně "zakrnělá"? Podle DNA by měly být naprosto stejné!

Je to tím, že určité soubory genů jsou u ní vypnuté. A víte, co se stane, když včelí královna zahyne? Některá dělnice se začne živit jako královna mateří kasičkou - a promění se v královnu!

Včelaři to znají. Avšak - jak to je možné? Mateří kašička způsobí, že se u ní zapnou ty vypnuté geny a dojde k přestavbě jejího těla.

Co to znamená???

Že jídlo dokáže zapínat a vypínat skupiny genů v naší DNA a může úplně změnit naši osobnost!!!

Včelí dělnice je dělnice proto, že „podvýživou“ u ní došlo k vypnutí určitých genů.

Naše tělo se skládá z mnoha různých tkání - kosti, kůže, svaly, játra, krev atd. Ve všech buňkách však máme naprosto stejný kód DNA. Jak to, že máme různé tkáně? Jednoduše proto, že v každé tkáni jsou určité skupiny genů vypnuté - v každé tkáni jiné. To je v pořádku - tak je to v DNA naprogramované. Ovšem podvýživou může dojít k vypnutí nebo zapnutí genů, které by vypnuté nebo zapnuté být neměly!

Vypnutí určitých genů má za následek také naše stárnutí a mnoho dalších věcí - podle posledních objevů vědců z LiveGen Technologies dokonce možná i obezitu.

Jestliže jídlo dokáže zapínat nebo vypínat geny, důsledky toho, co jíme, jsou nedozírné!

To, co jíme, může proměnit naši psychiku, naši osobnost, naši po­dobu (vzhled) a ovlivňuje to, jak rychle a jakým způsobem budeme stárnout.

Zjistil to před lety již doktor Weston A. Price, který objevil, že ne­dostatečná výživa zužuje obličej a úzká zubní klenba způsobuje křivé zuby (kolik dětí dnes nosí rovnátka?), zužuje nosní průchody, takže lidé mají tendenci dýchat ústy (a chrápat), zužuje pánev, což ztěžuje porod, atd.

Potvrzuje to i jiná studie, kterou jsem četl. Překvapení vědci zjistili, že když neškodným bakteriím změnili životní prostředí (neboli po­travu), neškodné bakterie se proměnily na agresivní, choroboplodné. Jinými slovy, my můžeme naše užitečné bakterie, žijící v našich stře­vech, proměnit na životu nebezpečné jenom změnou naší - a tedy i je­jich - stravy.

Ještě je vám jedno, co jíte?

Zdroj: Tomáš Kašpar - Nespěchejte do rakve

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (4)

  • Obrázek uživatele Petr
    Petr (anonym)

    S článkem lze v podstatě souhlasit, vlastnosti konkrétního jedince nejsou dány pouze genetikou, ale i vlivem prostředí - v tomto případě konzumací hormonů, které způsobí aktivaci nabo zakrnění určitých orgánů. To platí nejen pro včely, ale i pro člověka a ostatní zvířata. Když bude žena konzumovat mužské hormony, tak jí začnou růst vousy atd.

    Srp 20, 2013
  • Obrázek uživatele Zuzana Benešová
    Zuzana Benešová (anonym)

    Musela jsem se jít zeptat otce - včelaře, protože mi to nějak s tou včelí matkou nešlo do hlavy. Můj otec je velmi zkušeným mnohaletým včelařem a včelím zdravotníkem. Pravda je taková, že z dělnice po vykrmení mateří kašičkou se opravdu stane včelí královna, ale plodí pouze trubce a k tomu vajíčka klade do buněk určených pro dělnice, takže ti trubci jsou velmi malí. Tyto matky nemají pro včelí roj pozitivní význam. Dokonce nenajdou cestu zpět, když opustí úl. Jsou moc těžké a mají problém létat. Je dobré do takového úlu dosadit jinou, kvalitní matku.

    Srp 20, 2013
  • Obrázek uživatele Článek je zcela zcestný
    Článek je zcela... (anonym)

    Nejsme to, co jíme. Člověk je sice váhově tvořen zejména vodou, jenže to podstatné jsou genetické informace v organismu, ne chemické složení. Jsou skupiny, kde všichni jedí stejně, např. to platilo o vojácích v době povinné vojenské služby. Jednotné oblečení i stravy, ráno stejně vstávat. Vnějšně ty lidi nadrilovali ke stejnému chování, nicméně vnitřně ty lidi zůstali stejní. Jedení stravy nezpůsobí, že někdo bude chytřejší ani přidáním porcí masa nepřibydou svaly. Pouze při nadbytku kalorií přibude tuk. Ten tuk vznikne jak z tuku, tak klidně z potravin jako rýže, obiloviny či brambory. Jistě, při podvýživě dojde k úbytku váhy, jak dokázaly za války koncentráky. Na stravě záleží jen natolik, aby byla odpovídající. Nehladově, nepřekrmovat, vyvážená strava co do složení. Jinak je jedno, jestli někdo měl porci masa z kuřete, krůtky, prasete či mladého býka. Neovlivní to člověka, nestane se pak z něj kohout, krůta, prase ani býk či kráva. Autor tu rozvíjí jen podívné nauku někde z Asie. Tam věří, že např. jedením penisu tygra, jelena atd. si člověk posílí vlastní mužství. Těch afrosidiak je spousta, většinou to jsou hloupé pověry. Primitivní domorodci zas pojídali nepřátele, zejména jejich srdce, aby získali protivníkovu sílu. Pokud se někdo dopustí kanibalismu, tak nezíská sílu oběti, ale leda se z něj stane zvíře - míněno morálně. Ale nejspíš tím zvířetem už byl, i před samotným činem. Nepomáhá jíst ani bejčí koule k obědu, nezvýší to potenci, jen to dodá člověku živiny jak jiné vnitřnosti.

    Srp 25, 2013
  • Obrázek uživatele taky
    taky (anonym)

    "To, co jíme, může...Pro xx: A to jsi tu stravu změnila vlastně jenom trošku oproti "normálu". Ale když se jde fakt do důsledků, tak to je teprve něco: člověk se opravdu naprosto změní - jednak osobnostně, duchovně a emočně, ale toho si každý hned nevšimne - ovšem ten vzhled je někdy vážně naprosto změněný, např. oči, obličej, postava (typ postavy), vzhled a pevnost kůže, omládne se... Staří známí fakt čumí a považují člověka za ufo :)

    Dub 30, 2014

Přidat komentář

Reklama

Reklama