Ořechy chrání srdce

Občas je třeba dát za pravdu i mlsným jazýčkům. Zvláště těm, které se přímo nedočkavě třesou na ořechy. Podle studie, již zpracovala Německá společnost pro výživu, se vlašské, lískové a para ořechy i buráky významnou měrou podílejí na snižování obsahu cholesterolu v organismu, a tím také brání riziku vzniku koronárních onemocnění.

Navíc zahánějí pocit hladu, neboť 100 gramů této poživatiny kalorickým obsahem odpovídá jednomu z hlavních jídel. Podíl tuků se podle druhů pohybuje mezi 42 až 73 procenty. Přitom je jejich skladba velice vyvážená. Zejména pokud jde o rozmanité druhy nenasycených mastných kyselin, jež dokáží odbourávat hladinu cholesterolu.

Zdroj: Plus

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (1)

  • Obrázek uživatele Bobo
    Bobo (anonym)

    Jen zapomněli napsat, že to platí pro tepelně neupravené ořechy. Ty pražené naopak jsou velmi nezdravé.

    Bře 21, 2007

Přidat komentář

Reklama

Reklama