
Umělé, přeslazené příchutě nealkoholických nápojů se skutečně nemohou rovnat jemným, voňavým, přírodním chutím, jaké se nacházejí v ovoci a zelenině. Uvádím zde několik nápadů, jak zjemnit přechod od slazených k přírodním nápojům.
- Jste-li navyklí na kofein obsažený v nealkoholických nápojích (džusy, limonády, ochucené vody), snižujte jejich spotřebu každý druhý den o polovinu, až se dostanete na čtvrtinu běžné spotřeby.
- Držení půstu v délce až 4 dny pouze o zeleninových či ovocný šťávách pomůže tělu, aby se přizpůsobilo, a často chuť na tyto škodlivé a návykové pochutiny zmizí, jakmile se vyčistíte.
- Nedopusťte, abyste měli tyto nealkoholické nápoje doma. Pokud je nenajdete vy nebo členové vaší rodiny, nebudou se konzumovat.
- Po ruce však mějte chutné bylinné čaje a různé směsi čerstvých šťáv tak, aby byly snadno dostupné všem.
- Čistou vodu můžete ochutit šťávou nebo kůrou - u organicky pěstovaných - z citronu, limetky nebo pomeranče, pro sladkou chuť lze přidat javorový sirup.
- Nabídněte žíznivcům zředěné šťávy z ovoce či zeleniny servírované v atraktivních sklenicích, ozdobené pro potěchu oka plátky ovoce, zeleniny, celými hůlkami skořicové kůry, čerstvými bylinami, jedlými květy.
- Z odšťavení udělejte rodinnou činnost. Vodní meloun, když projde tímto procesem, přitáhne děcka jako včely na med. Nechte děti, aby si pod vaším dohledem připravili svůj oblíbený džus.
- Z přípravy šťáv udělejte tradici také při rodinných sešlostech.
Zdroj: Carrie L´esperance - etoxikace podle ročních období, nakladatelství Fontána
Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související produkty na 001shop.cz:
Související články:
Zařazení na fórum:
Přidat komentář