
Zásady standartní makrobiotické stravy doporučují jako doplněk k nejrůznějším hlavním pokrmům často konzumovat kvašené potraviny, neboť tak lze podpořit chuť k jídlu a zlepšit trávení.
Některé druhy pickles lze zakoupit v obchodech se zdravou výživou, mnohé je však možné připravit doma. V některých případech trvá kvašení jen pár hodin, jindy vyžaduje delsí dobu kvašení - několik dní, ale i několik let.
Druhy potravin, které se obvykle používají při výrobě pickles:
Brokolice, cibule, čínské zelí, daikon (japonská bílá ředkev), dýně, hořčičná nať, květák, lopuchový kořen, lotosové kořeny, zelí, meruňky, švestky, ančovičky, kaviár, mrkev, okurky, olivy, pórek, ředkvičky, šalotka, tuřín, tykev, losos, sardinky, sledi a další potraviny.
Zdroj: Michio Kushi - Dieta pro silné srdce, nakladateství Pragma
Komentáře (13)
- odpovědět
Zář 16, 2006- odpovědět
Pro 29, 2010- odpovědět
Led 07, 2011- odpovědět
Dub 24, 2021- odpovědět
Dub 25, 2021- odpovědět
Dub 25, 2021- odpovědět
Dub 26, 2021- odpovědět
Dub 26, 2021- odpovědět
Kvě 17, 2022- odpovědět
Kvě 17, 2022- odpovědět
Kvě 18, 2022- odpovědět
Kvě 20, 2022- odpovědět
Kvě 21, 2022Přidat komentář