Zpráva o stavu

Doktorka.cz nabíhá na nový systém. Prosím omluvte dočasnou zhoršenou dostupnost služeb. Děkujeme!

Pohanka je významný zdroj rutinu důležitého pro cévy

Pohanka se pomalu vrací do domácího jídelníčku. Obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin a mastné kyseliny, mnohem více než ostatní obiloviny. Vysoký je obsah vitamínů typu B, C, E, obsahuje minerályjako je mangan, selen, měď, zinek. Pohanka je bohatým zdrojembílkovin, vlákniny a obsahuje významný rutin.

Konzumuje se mimo jiné
při detoxikaci organismu, v době těhotenství, při poškození jater, prospívá cévám. Často se upravuje jako slaná nebo sladká kaše.
POHANKOVÉ LÍVANCE S POVIDLY A ŠLEHAČKOU
Náročnost: jednoduchá
Časová náročnost: 20 min
4 porce
Suroviny:
120 g Pohanka
100 g Olej
140 g Jablka dušená
120 g Hladká mouka
Sůl
2 ks Vejce
200 g Smetana 33%
Skořicový cukr
1/2 Prášek do pečiva
200 g Povidla
1 ks Vanilkový cukr
Rum

Doporučený pracovní postup:
Uvařenou dle návodu a vychlazenou pohanku opražíme na oleji. Mezi tím si podusíme nadrobno
nakrájená jablka. Pohanku necháme znovu zchladnout a přidáme 1/3 smetany, skořicový cukr, vejce,
sůl, dušená jablka, hladkou mouku a prášek do pečiva. Vše promícháme až vytvoříme směs na
lívanečky. Směs pak lijeme na rozpálenou pánev s olejem, vytvoříme malé lívanečky, které osmažíme
do zlatova. Hotové lívanečky potíráme vymíchanými povidly s rumem a vanilkovým cukrem, zdobíme
šlehačkou.

Autor receptu: Menu Gold

Přidat komentář

Reklama

Reklama