
Skvělou základní potravinou zimního jídelníčku jsou vařené obiloviny. Tyto složené sacharidy tělo využije jako palivo a obiloviny jsou dobré také pro střeva i vylučování. Proso skvěle zahřeje a neobsahuje tolik škrobu jako ostatní obiloviny. Když zrní uvaříte a přiddáte luštěniny,získáte kompletní bílkoviny. Červené fazole adzuki jsou dobré na ledviny
Suroviny:
1 šálek fazolí adzuki
1,5 šálku prosa opraženého za sucha na pánvi
4 šálky vody
1 kus mořské řasy kombu
1 malý ořech ořešáku popelavého nebo tmavě zelená dýně, zbavená semen a nakrájená
tamari k ochucení
Postup:
Dejte fazole, proso a kombu do hrnce a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte pod pokličkou asi 30 minut. Na proso a fazole položte špalíčky tykve. Vařte dalších 30 minut. Ochuťte tamari. Porce pro 6 osob.
Zdroj: Elson M. Haas - Jak zůstat zdravý v každém ročním období
Komentáře (7)
- odpovědět
Lis 25, 2011- odpovědět
Lis 25, 2011- odpovědět
Pro 14, 2011- odpovědět
Pro 14, 2011- odpovědět
Pro 14, 2011- odpovědět
Pro 14, 2011- odpovědět
Pro 15, 2011Přidat komentář