Pokrmy, které vás udrží přes zimu v kondici - Dýně s kvašeným zelím

V tomto seriálu vám budeme přinášet recepty, které jsou vhodné do chladného zimního období. Dodávají velké množství vitamínů, minerálů a celkově posilují obranyschopnost organismu. Budeme vybírat recepty bez obsahu lepku a mléčných výrobků, jež v zimě přispívají k zahlenění organismu.

Dýně s kvašeným zelím

Suroviny:

Půlka menší dýně, 1 větší cibule, hrst kvašeného zelí, olej, sůl, horká voda nebo zeleninový vývar.

Postup:

Na kostičky pokrájenou, osolenou cibuli orestujeme do sklovata. Pak přidáme na větší kostky nakrájenou dýni, promícháme s cibulí a zalijeme horkým zeleninovým vývarem nebo vodou. Snížíme plamen a pomalu podusíme do měkka. Pak vypneme plamen, vmícháme kvašené zelí a necháme několik minut pod pokličkou dojít.

Zdroj: Radost ze zdravých dětí, nakladatelství Anag

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama