Přirozené trávení bez chemie

Aby trávení opět fungovalo a abyste nestrpěli zácpou, můžete sáhnout po jednoduchých domácích prostředcích. Vyzkoušejte, co na vás nejlépe působí.

Lněné semeno - Užíváme 2 lží­ce rozdrceného nebo nahrubo umletého semene s půl litrem vody před snídaní a před spaním. Účinek se ještě zvýší, přimícháme-li ovocné pyré a osladíme medem.

Pšeničné otruby - Do půl litru vody dáme 1-2 lžíce otrub; pijeme rá­no před snídaní a večer půl hodi­ny před spaním.

Semeno jitrocele blešníkového - 1 hodinu před snídaní a před spaním užíváme 1 lžíci semene se čtvrt litrem vody.

Mléčný cukr (laktóza) -  Do 1 litru vody dáme 1-2 lžíce cukru, pijeme čtvrt litru  ráno před snídaní a večer 1 hodinu před spaním. (neužívejte, pokud trpíte nesnášenlivostí laktózy).

Sušené ovoce - Jíme denně mezi hlavním jídlem 100 g, například fíky, datle, švestky.

Křenové mléko - Pijeme den­ně, nejlépe večer,1/4 l vlažného mléka s půl lžičkou čerstvého křenu. (neužívejte, pokud trpíte nesnášenlivostí laktózy).

Kysané zelí - Nejen syrové (mléčně kvašené!) zelí, ale i 1 -2 sklenice šťávy z kysaného zelí splní svůj účel. Stejně po­máhá švestková a bezinková šťáva.

Minerální voda s vysokým obsahem síranu - Před snídaní vypijeme 1 velkou sklenici, pijeme nejméně 2-3 litry denně.

Ricinový olej - V případě potře­by užíváme 1-2 lžíce, chuť mů­žeme neutralizovat kouskem chleba nebo sklenicí mléka. Pů­sobí již po 2-3 hodinách.

Hořčičná semínka - Každé rá­no vypijeme 'A, I vody s 1 lžič­kou bílých hořčičných semínek.

Zdroj: Chvilka pro zdraví, nakladatelství Reader´s Digest Výběr

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (2)

  • Obrázek uživatele Mates
    Mates (anonym)

    Tak já bych ricinový olej rozhodně nedoporučoval, cituji z wiki: Ricinový olej "Semeno skočce obsahuje ricin, toxickou bílkovinu. Sklízení ricinových semen může být nebezpečné.[6] Na povrchu rostliny byly totiž nalezeny alergenní sloučeniny, které mohou trvale poškodit nervový systém. Největšími producenty ricinového oleje jsou Indie, Brazílie a Čína; v těchto zemích byly také u osob pracujících se skočcem zaznamenávány škodlivé účinky na jejich zdraví.[7] Kvůli tomuto problému, společně s obavami ohledně toxického vedlejšího produktu ricinu, bylo doporučeno hledat jiné zdroje hydroxymastných kyselin.[8][9] Někteří vědci také zkoušejí geneticky modifikovat skočec tak, aby zabránili syntéze ricinu.[10] Tohle ve zdravé výživě? To je teda chvilka pro zdraví, jinak zajímavé články

    Led 14, 2012
  • Obrázek uživatele jana
    jana (anonym)

    a zkusili jste čistou vodu před jídlem, tak 0,3-0,5 litru, při pravidelném pití žádná zácpa, dostala jsem se k tomu v knižce "Zdravi v souvislostech a acidobazická rovnováha" - www.promedy.cz/knihy

    Feb 02, 2012

Přidat komentář

Reklama

Reklama