Proč nemáme pít horké nápoje

Starý zvyk nám praví, že jídla a nápoje máme požívat co nejvíce horké. Tím si lidé zvykli abnormální považovat za normální a užitečné. Jídlo jíme horké nebo ledové, jenom ne takové, jaké nám příroda nabízí!

Horká jídla, především nápoje, poškozují a ničí sliznice. Navíc oslabují, podobně jako ostré lihoviny, přirozený chuťový pocit. Takže jídla, která nejsou silně kořeněná a solená, vzbuzují dojem fádnosti. Už nevnímáme příjemnou chuť ovoce a syrové stravy, protože neposkytují dostatečný zážitek našim chuťovým buňkám. Tak jedna abnormalita vyvolává další, k velké škodě našeho zdraví.


Horkými nápoji jsou šokovány nervy a vybičováno srdce, to způsobuje falešný pocit tepla a energie. Skutečný přívod tepla je přitom zanedbatelný.


Proti chladnějšímu nápoji v létě a teplejšímu v zimě se nedá nic namítat.

Ernst Gunter: Přirozená strava

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Komentáře (1)

  • Obrázek uživatele mirka
    mirka (anonym)

    a mam pred sebou horuci caj, tak mi je sumafuk, ci mi doda pravy alebo falosny pocit tepla, hlavne, ze mi je fajn.

    Led 24, 2006

Přidat komentář

Reklama

Reklama