Protirakovinné účinky citrusů

Citrusy (pomeranče, grapefruity, citrony, limetky a mandarinky) mají pro prevenci rakoviny zásadní význam, působí totiž přímo na rakovinové buňky a navíc posilují protirakovinný potenciál jiných fytochemických látek z potravy.

Každodenní konzumace citrusů, ať již v podobě plodů či šťávy, dodává organismu množství protirakovinných látek a navíc zaručuje potřebný přísun řady vitamínů a minerálů.

Studie z různých zemí prokázaly, že konzumace citrusů snižuje riziko rakoviny trávicího traktu, tj. úst, hltanu, jícnu a žaludku, kdy byl zaznamenán pokles rizika o 40-50%.

Výsledky nedávné studie zas prokázaly, že děti, které v prvních dvou letech života pily pomerančovou šťávu, jsou podstatně méně ohroženy leukémií.

Zdroj: Výživou proti rakovině, nakladatelství Vyšehrad

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama