Recept na speciální česnečku, která zatočí s viry

Zapomeňte na chřipku. Polévka na základě více než 50 stroužků česneku, cibule, tymiánu a citronu zničí téměř každý virus, který vstoupí do její cesty, včetně nachlazení, chřipky a dokonce noroviru .

Modifikovaná česnečka
4 porce
26 stroužků česneku (ve slupce)
2 lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce (1/4) organického másla
1/2 lžičky prášku kajenského pepře
1/2 šálku čerstvého zázvoru
2 a1/4 šálku nakrájené cibule
1 a 1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
26 stroužků oloupaného česneku
1/2 šálku kokosového mléka
3 a 1/2 šálku organického zeleninového vývaru
4 měsíčky citronu
 
Předehřejte troubu na 180 C. Umístěte 26 stroužků česneku do malé skleněné zapékací misky. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a posypte mořskou solí a promíchejte. Zakryjte zapékací misku těsně fólií a pečte česnek do zlatova a do změknutí, asi 45 minut. Promněte česnek mezi prsty, aby se uvolnily stroužky. Dejte stroužky do malé misky .
 
Rozpusťte máslo v těžkém velkém hrnci při středně - vysoké teplotě. Přidejte cibuli, tymián, zázvor a kajenský pepř  a smažte, dokud cibule nebudou průsvitné, asi 6 minut. Přidejte pečený česnek a 26 syrových stroužků česneku a  pečte 3 minuty. Přidejte zeleninový vývar, přikryjte a duste, dokud česnek nezměkne, asi 20 minut. Po dávkách rozmixujte polévku na hladké pyré. Dejte polévku zpět do kastrolu, přidejte kokosové mléko a přiveťe polévku k varu. Dochuťte mořskou solí a pepřem.
 
Do každé misky s polévkou vymačkejte měsíček citrónu a nechte si chutnat.
 
Polévka může  být připravena jeden den dopředu. Uchovávejte ji zakrytou a v chladnu. Ohřívejte na mírném ohni za občasného míchání.

Zdroj: http://www.realfarmacy.com/garlic-soup-recipe/

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související články: 

Komentáře (11)

  • Obrázek uživatele roman
    roman (anonym)

    52 strouzku cesneku? to prasknu...

    Lis 01, 2013
  • Obrázek uživatele Rika
    Rika (anonym)

    ... po té se mi zkroutí i prsty na nohou... *:o)

    Lis 01, 2013
  • Obrázek uživatele !
    ! (anonym)

    Kdo jí cibuli, k tomu nechodí lékař. Kdo jí česnek, k tomu nechodí nikdo.

    Lis 01, 2013
  • Obrázek uživatele Ferdinand
    Ferdinand (anonym)

    To raději česnek na syrovo,varem totiž ztrácí grády

    Lis 01, 2013
  • Obrázek uživatele aja1946
    aja1946

    To teda nevím, kdo to stvořil, množství česneku a zázvoru může vyvolat podráždění jícnu či dokonce žlučníkový záchvat. navíc pečený česneek ztrácí vitaminy.Není nad silný kuřecí vývar s trochou pepře a čerstvým utřeným česneken

    Lis 02, 2013
  • Obrázek uživatele Pilot
    Pilot (anonym)

    Česneku zežrat pět syrovo a mas to ty 26 stroužko

    Lis 06, 2013
  • Obrázek uživatele Jarda
    Jarda (anonym)

    Česnečku děláme tak, že rozmačkaný česnek si každý dá na talíř, co kdo snese. Nebo když se vaří brambory, tak vodu nevylévám, ale zaleju česnek a mám rychločesnečku. Ale pouze z vlastních brambor a jen na podzim, k vůli solaninu.

    Zář 17, 2014
  • Obrázek uživatele !
    ! (anonym)

    To jsem nevěděl, že se dá s viry také zatáčet. Efektivnější mně připadá je vyhubit.

    Zář 17, 2014
  • Obrázek uživatele V.
    V. (anonym)

    Strčte si úvěry do prdele, tady se diskutuje o česnečce kreténi.

    Zář 17, 2014
  • Obrázek uživatele děda75
    děda75

    Tento recept budí důvěru. Opíši si ho, vytisknu, přilepím nad linku, (česneku a j. mám dost), a takto se připravím na příchod koronaviru. Jinak, např. rýmu, jsem měl naposled před mnoha lety. Té bych se nebál, na tu bych se spíš těšil.

    Feb 21, 2020

Přidat komentář

Reklama

Reklama