Recept na speciální česnečku, která zatočí s viry

Zapomeňte na chřipku. Polévka na základě více než 50 stroužků česneku, cibule, tymiánu a citronu zničí téměř každý virus, který vstoupí do její cesty, včetně nachlazení, chřipky a dokonce noroviru .

Modifikovaná česnečka
4 porce
26 stroužků česneku (ve slupce)
2 lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce (1/4) organického másla
1/2 lžičky prášku kajenského pepře
1/2 šálku čerstvého zázvoru
2 a1/4 šálku nakrájené cibule
1 a 1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
26 stroužků oloupaného česneku
1/2 šálku kokosového mléka
3 a 1/2 šálku organického zeleninového vývaru
4 měsíčky citronu
 
Předehřejte troubu na 180 C. Umístěte 26 stroužků česneku do malé skleněné zapékací misky. Přidejte 2 lžíce olivového oleje a posypte mořskou solí a promíchejte. Zakryjte zapékací misku těsně fólií a pečte česnek do zlatova a do změknutí, asi 45 minut. Promněte česnek mezi prsty, aby se uvolnily stroužky. Dejte stroužky do malé misky .
 
Rozpusťte máslo v těžkém velkém hrnci při středně - vysoké teplotě. Přidejte cibuli, tymián, zázvor a kajenský pepř  a smažte, dokud cibule nebudou průsvitné, asi 6 minut. Přidejte pečený česnek a 26 syrových stroužků česneku a  pečte 3 minuty. Přidejte zeleninový vývar, přikryjte a duste, dokud česnek nezměkne, asi 20 minut. Po dávkách rozmixujte polévku na hladké pyré. Dejte polévku zpět do kastrolu, přidejte kokosové mléko a přiveťe polévku k varu. Dochuťte mořskou solí a pepřem.
 
Do každé misky s polévkou vymačkejte měsíček citrónu a nechte si chutnat.
 
Polévka může  být připravena jeden den dopředu. Uchovávejte ji zakrytou a v chladnu. Ohřívejte na mírném ohni za občasného míchání.

Zdroj: http://www.realfarmacy.com/garlic-soup-recipe/

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související články: 

Komentáře (10)

  • Obrázek uživatele roman
    roman (anonym)

    52 strouzku cesneku? to prasknu...

    Lis 01, 2013
  • Obrázek uživatele Rika
    Rika (anonym)

    ... po té se mi zkroutí i prsty na nohou... *:o)

    Lis 01, 2013
  • Obrázek uživatele !
    ! (anonym)

    Kdo jí cibuli, k tomu nechodí lékař. Kdo jí česnek, k tomu nechodí nikdo.

    Lis 01, 2013
  • Obrázek uživatele Ferdinand
    Ferdinand (anonym)

    To raději česnek na syrovo,varem totiž ztrácí grády

    Lis 01, 2013
  • Obrázek uživatele aja1946
    aja1946

    To teda nevím, kdo to stvořil, množství česneku a zázvoru může vyvolat podráždění jícnu či dokonce žlučníkový záchvat. navíc pečený česneek ztrácí vitaminy.Není nad silný kuřecí vývar s trochou pepře a čerstvým utřeným česneken

    Lis 02, 2013
  • Obrázek uživatele Pilot
    Pilot (anonym)

    Česneku zežrat pět syrovo a mas to ty 26 stroužko

    Lis 06, 2013
  • Obrázek uživatele Jarda
    Jarda (anonym)

    Česnečku děláme tak, že rozmačkaný česnek si každý dá na talíř, co kdo snese. Nebo když se vaří brambory, tak vodu nevylévám, ale zaleju česnek a mám rychločesnečku. Ale pouze z vlastních brambor a jen na podzim, k vůli solaninu.

    Zář 17, 2014
  • Obrázek uživatele !
    ! (anonym)

    To jsem nevěděl, že se dá s viry také zatáčet. Efektivnější mně připadá je vyhubit.

    Zář 17, 2014
  • Obrázek uživatele V.
    V. (anonym)

    Strčte si úvěry do prdele, tady se diskutuje o česnečce kreténi.

    Zář 17, 2014

Přidat komentář

Reklama

Reklama