
Vraťte se do časů babiček, uvařte si chutné jáhly. Potravina, kterou v průběhu let převálcovala rýže, těstoviny a brambory se opět vrací na své místo a moderní kuchařky se učí vařit jáhlové pokrmy. Sladká jáhlová kaše s jablky po ránu, k obědu jáhlové rizoto či jáhly maštěné špekem a k večeři švestkovo-tvarohový jahelník. Rozšiřte svou spíž o jáhly a zamilujte se do nových jídel.
Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, lehce stravitelné a působí blahodárně na celý zažívací trakt.
Obzvlášť vhodné jsou pro ženy, a to díky vysokému obsahu železa, jehož dostatek může být problém v období menstruace.
Dále obsahují minerály hořčík, fosfor, draslík, měď, křemík, železo a zinek, z vitamínů pak B1 a B2.
A také velké množství vlákniny.
Zdroj: menugold.cz
Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související články:
Zařazení na fórum:
Přidat komentář