Staročeské jáhly podporují zdraví

Vraťte se do časů babiček, uvařte si chutné jáhly. Potravina, kterou v průběhu let převálcovala rýže, těstoviny a brambory se opět vrací na své místo a moderní kuchařky se učí vařit jáhlové pokrmy. Sladká jáhlová kaše s jablky po ránu, k obědu jáhlové rizoto či jáhly maštěné špekem a k večeři švestkovo-tvarohový jahelník. Rozšiřte svou spíž o jáhly a zamilujte se do nových jídel.

Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, lehce stravitelné a působí blahodárně na celý zažívací trakt.

Obzvlášť vhodné jsou pro ženy, a to díky vysokému obsahu železa, jehož dostatek může být problém v období menstruace.

Dále obsahují minerály hořčík, fosfor, draslík, měď, křemík, železo a zinek, z vitamínů pak B1 a B2.

A také velké množství vlákniny.

Zdroj: menugold.cz

 

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Zařazení na fórum: 

Přidat komentář

Reklama

Reklama