
Nauzea, zvracení, podráždění žaludeční sliznice, průjem, v horším případě podráždění žlučníku nebo slinivky, to jsou příznaky požití nevhodného jídla.
Po bylinných čajích a vyhladovění (když se dostaví chuť k jídlu) lze připravit pokrmy, které je třeba důkladně žvýkat. Děti bychom neměli do jídla nutit.
Na doplnění tekutin jsou vhodné čersrvé zeleninové nebo ovocně šťávy, také vývar z domácích brambor s kmínem bez soli, dále zeleninové polévky s rýží, s kouskem másla nebo trochou kvalitního oleje.
Nejvhodnější obilovinou je rýže nebo jáhly připravené na slano se zeleninou (v zimním období) nebo na sladko s ovocem (v teplém ročním období).
Pro rychlou regeneraci žaludeční sliznice je vhodná kvalitní sladká chuť (obiloviny, kořenová zelenina), vitamíny rozpustné v tucích, hlavně vitamín A, E, F, dále vitamín C, minerální látky a cenné enzymy. Tyto látky jsou přítomny v rostlinných, za studena lisovaných olejích, v oranžové zelenině (mrkev, dýně - nejlépe Hokaido?), másle, listové zelenině, luštěninách, atd. Rafinovaný cukr a výrobky z něj žaludeční sliznici neprospívají!
Zdroj: Jiří Marek a kolektiv - Akupresura a přírodní prostředky v domácí léčbě, nakladatelství Grada
Komentáře (12)
- odpovědět
Feb 25, 2005- odpovědět
Feb 28, 2005- odpovědět
Feb 28, 2005- odpovědět
Feb 25, 2005- odpovědět
Feb 25, 2005- odpovědět
Feb 27, 2005- odpovědět
Feb 25, 2005- odpovědět
Bře 06, 2005- odpovědět
Bře 08, 2005- odpovědět
Zář 10, 2005- odpovědět
Led 12, 2006- odpovědět
Bře 24, 2005Přidat komentář