SUŠIČKA - nezbytný doplněk kuchyně

Sušičky Excalibur jsou pro vitariány něco jako trouba. Jsou vybaveny termostatem, aby se jídlo nepřehřívalo, a svou konstrukcí jsou vhodné pro přípravu chlebů, krekrů, chipsů, tortill, granoly, ovocných plátků a dalších svačin.

Můžete je používat k ohřívání pokrmů, urychlení marinování zeleniny, zahuš­ťování omáček a změkčování kokosového másla. Pro přípravu syrových pokrmů jsou tyto sušičky nejvhodnější, ale v různých zemích mohou být na trhu různé modely. Pokud si pořídíte sušičku jiné značky, ujistěte se, že je vybavena termostatem, a před nákupem se o výrobku důkladně informujte.

Tipy na sušení:

-  Jídlo sušte při teplotě nepřesahující 42 °C, aby enzymy zůstaly neporušené a jídlo si uchovalo svůj příznivý účinek na zdraví.

- Ojediněle je potřeba začít sušit při teplotě 63 °C a poté teplotu snížit na 42 °C. Tímto způsobem urychlíte odpařování vody a zabráníte možnosti vzniku plísní. Tato metoda prošla přísnými testy a bylo prokázáno, že pokud je jídlo vystaveno teplotě 63 °C nejvýše jednu hodinu, jeho teplota nepřesáhne 42 °C.

Jak používat sušičku:

Sušičky Excalibur mají velké čtvercové tácy, potažené snímatelnými sušicími síťkami. Když chceme sušit směsi jako například pyré nebo jiné vlhké směsi, třeba pro výrobu lněných krekrů, je možné na sušicí síťku položit nepřilnavou sušicí vložku Teflex nebo Paraflexx, které se dají dokoupit u pro­dejců. Místo vložky lze použít i pečicí papír, je však třeba počítat s nutností změnit dobu sušení - většinou se jídlo suší déle.

Náklady:

Provozní náklady vaší sušičky ovoce Excalibur jsou přibližně 0,50 - 1 korunu za hodinu. Ve srovnání s tradičními metodami konzervování nebo zmrazování se tato nevysoká investice rozhodně vyplatí.

Sušičku můžete zakoupit na 001shop.cz

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama