
Přiměřené množství vysoce kvalitních bílkovin obsažených v syrovátce společně s pravidelným cvičením může přispět k udržení svalové hmoty, která obvykle s věkem ubývá. Ztráta svalů přispívá ke ztrátě síly a mobility, což zvyšuje riziko pádů a zlomenin u starších osob.
Bílkoviny přispívají k růstu a údržbě svalové hmoty, která je nezbytná pro podporu zdravého metabolismus. Protein je také důležitou živinou pro řízení chuti k jídlu.
I když existují obavy ohledně přebytku bílkovin a vyčerpání vápníku, studie ukázaly, že dostatečné množství bílkovin a vápníku téměř jistě pracuje synergicky pro udržování kostní hmoty. Výzkumy dokonce naznačují, že syrovátkový protein může přispět k rozvoji kosti tvořících buněk známých jako osteoblasty.
Sportovní výživa: Popularita syrovátky mezi aktivní jednotlivci má hodně co do činění s výhodami spojenými s těleskými proporcemi (zvýšením svalové hmoty), ale existují i jiné výhody. U vytrvalostních a silových sportovců požití syrovátkového proteinu po tréninku je spojeno s rychlejším zotavením a zlepšením v oblasti tréninku.
Mezi hlavní role bílkovin v organismu patří:
o Tvorba a opravy tělesných buněk, včetně svalů a kosti
o Zdroj energie
Kolik bílkovin potřebuji ?
Množství proteinů potřebných pro dobré zdraví je žhavě probírané téma v nutričním světě. Vzhledem k individuálním rozdílům jako je věk, hmotnost a pohlaví, Institute of Medicine (IOM) doporučuje, aby se všichni snažili získat 10-35% našich celkových kalorií z bílkovin.
Mnoho lidí nesplňuje tyto doporučení a nedoshuje svého otimálního zdraví.
Pro muže konzumujících 2500 kalorií za den, to odpovídá 62 - 220 g bílkovin denně.
Pro ženu konzumující 2000 kalorií za den, to odpovídá 50 až 175 g bílkovin denně.
Proč syrovátka ?
Syrovátková bílkovina je přirozeně se vyskytující derivát při výrobě sýra. Syrovátka přirozeně tvoří asi 20 procent bílkovin v mléce (ostatních 80 procent je kasein). Ačkoli syrovátka obsahuje malé množství tuku a některé minerály, je složena převážně z vysoce kvalitních bílkovin obsahujících menší bílkovinné podskupiny a malé peptidy - to vše má úžasné zdraví podporující vlastnosti.
Moderní technologie umožnila izolaci aktivního proteinu a různých jiných složek při současném odstranění tuku a laktózy ze syrovátky. Výsledkem je vysoce kvalitní proteinový doplněk, který má univerzální využití a je chutný.
Produkt Whey To Go® od firmy Solgar je vysoce efektivní, vědecky pokročilý proteinový doplněk. Obsahuje izolát syrovátkové bílkoviny a směs jedinečně zpracovaných syrovátkových proteinových koncentrátů.
Proces cross-flow mikro-filtrace zvyšuje u syrovátky Whey To Go® dostupnost aminokyselin pro využití organimem. I když je syrovátka mléčný derivát, vysoce účinná mikro-filtrace odstraní všechny i stopové množství kaseinu a laktózy.
Syrovátka Whey To Go - proteinový prášek od firmy Solgar nabízí následující výhody:
100% kompletní profil esenciálních aminokyselin
oNejvyšší biologická hodnota bílkovin (Biologická hodnota (BV) je měřítkem toho, jak efektivně je protein používán v těle. Syrovátka, jak je známo, má nejvyšší biologickou hodnotu ve srovnání s jinými zdroji bílkovin, včetně vajíček a červeného masa).
Vysoce účinný cross-flow mikrofiltrační syrovátkový izolát a koncentrát
Vyrobeno z mléka krav, které nedostávaly rBGH (rekombinantní hovězí růstový hormon)
Vylepšeno o volnou formou l-glutaminu
Vysoké množstí volných aminokyselin s rozvětveným řetězcem (BCAA)
Obsahuje imunitu podporující sloučeniny včetně laktalbuminu a imunoglobulinu
Nízký obsah laktózy
Nízký obsah sacharidů
Nízký obsah tuku a kalorií
Snadno se míchá a má univerzální použití
Whey To Go® prášek se snadno míchá a chutná skvěle ve vodě, mléce či džusu. Může být též přidáván do cereálií, palačinek, mufinů či jiných pekařských výrobků.
Přidat komentář