Syrovátkový protein a vaše zdraví

Přiměřené množství vysoce kvalitních bílkovin obsažených v syrovátce společně s pravidelným cvičením může přispět k udržení svalové hmoty, která obvykle s věkem ubývá. Ztráta svalů přispívá ke ztrátě síly a mobility, což zvyšuje riziko pádů a zlomenin u starších osob.

Bílkoviny přispívají k růstu a údržbě svalové hmoty, která je nezbytná pro podporu ?zdravého metabolismus. Protein je také důležitou živinou pro ?řízení chuti k jídlu.

I když existují obavy ohledně přebytku bílkovin ?a vyčerpání vápníku, studie ukázaly, že dostatečné množství ?bílkovin a vápníku téměř jistě pracuje synergicky pro ?udržování kostní hmoty. Výzkumy dokonce naznačují, že syrovátkový ?protein může přispět k rozvoji kosti tvořících buněk známých ?jako osteoblasty.

?Sportovní výživa: Popularita syrovátky mezi aktivní ?jednotlivci má hodně co do činění s výhodami spojenými s těleskými ?proporcemi (zvýšením svalové hmoty), ale existují i jiné výhody. ?U vytrvalostních a silových sportovců požití syrovátkového ?proteinu po tréninku je spojeno s rychlejším zotavením a ?zlepšením v oblasti tréninku.???

Mezi hlavní role bílkovin v organismu patří:

?o Tvorba a opravy tělesných buněk, včetně svalů a ?kosti

?o Zdroj energie

?Kolik bílkovin potřebuji? ?

Množství proteinů potřebných pro dobré zdraví je žhavě ?probírané téma v nutričním světě. Vzhledem k ?individuálním rozdílům jako je věk, hmotnost a pohlaví, ?Institute of Medicine (IOM) doporučuje, aby se všichni snažili ?získat 10-35% našich celkových kalorií z bílkovin.

Mnoho lidí ?nesplňuje tyto doporučení a nedoshuje svého otimálního zdraví.

?Pro muže konzumujících 2500 kalorií za den, ?to odpovídá 62 - 220 g bílkovin denně. ?

Pro ženu konzumující 2000 kalorií za den, ?to odpovídá 50 až 175 g bílkovin denně.

?Proč syrovátka? ?

Syrovátková bílkovina je přirozeně se vyskytující derivát při výrobě sýra. Syrovátka ?přirozeně tvoří asi 20 procent bílkovin v mléce (ostatních 80 ?procent je kasein). Ačkoli syrovátka obsahuje malé množství tuku a ?některé minerály, je složena převážně z vysoce kvalitních bílkovin ?obsahujících menší bílkovinné podskupiny a malé peptidy - to vše má ?úžasné zdraví podporující vlastnosti.

?Moderní technologie umožnila izolaci aktivního proteinu a ?různých jiných složek při současném odstranění tuku a ?laktózy ze syrovátky. Výsledkem je vysoce kvalitní proteinový  ?doplněk, který má univerzální využití a je chutný. ??

Produkt Whey To Go® od firmy Solgar je vysoce efektivní, vědecky pokročilý ?proteinový doplněk. Obsahuje izolát syrovátkové bílkoviny a směs ?jedinečně zpracovaných syrovátkových proteinových koncentrátů.
Proces cross-flow mikro-filtrace zvyšuje u syrovátky Whey To Go® dostupnost aminokyselin pro využití organimem. I když je syrovátka mléčný derivát, vysoce účinná ?mikro-filtrace odstraní všechny i stopové množství kaseinu a ?laktózy.

Syrovátka Whey To Go - proteinový prášek od firmy Solgar nabízí následující výhody:

100% kompletní profil esenciálních aminokyselin?

oNejvyšší biologická hodnota bílkovin (Biologická hodnota (BV) ?je měřítkem toho, jak efektivně  je protein ?používán v těle. Syrovátka, jak je známo, má?nejvyšší biologickou hodnotu ve srovnání s ?jinými zdroji bílkovin, včetně vajíček a ?červeného masa).?

Vysoce účinný cross-flow mikrofiltrační syrovátkový izolát a ?koncentrát ?

Vyrobeno z mléka krav, které nedostávaly rBGH (rekombinantní ?hovězí růstový hormon) ?

Vylepšeno o volnou formou l-glutaminu

Vysoké množstí volných aminokyselin s rozvětveným řetězcem (BCAA) ?

Obsahuje imunitu podporující sloučeniny včetně laktalbuminu a ?imunoglobulinu ?

Nízký obsah laktózy ?

Nízký obsah sacharidů ?

Nízký obsah tuku a kalorií

Snadno se míchá a  má univerzální použití

Whey To Go® prášek se snadno míchá a chutná skvěle ve vodě, mléce či džusu. Může být též přidáván do cereálií, palačinek, mufinů či jiných pekařských výrobků.?

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář

Přidat komentář

Reklama

Reklama