Vysoké množství vlákniny dokáže ve střevech vázat cholesterol z jiných potravin, proto je vhodné čočku zařadit do jídelníčku při snaze snížovat přijatý cholesterol.
Vysoký obsah proteinů a malé procento tuku ji předurčuje jako potravinu vhodnou v dobědietního režimu a je zároveň vhodná pro diabetiki, a toi přes vysoký obsah sacharidů. Sacharidy se v případě čočky ve střevě uvolňují postupně a nedochází tak k výkyvům v hladině krevního cukru.
Čočka je v poslední době v našich jídelníčcích často opomíjená. Je na čase tuto chybu napravit. Z čočky lze připravit plno jídel teplé i studené kuchyni. Čočkou můžete zvýšit výživovou hodnotu salátů. Kombinace rýže a čočky dodá všechny potřebné esenciální aminokyseliny.
Několik netradiční receptů naleznete zde
Autor: MK
Komentáře