
Příjem nejméně 300 miligramů vitamínu C denně může snížit riziko astmatického sípání a bronchitidy o 30 procent. Účinky ovoce a zeleniny proti astmatu mohou být však složitější, než by ukazoval pouhý vitamín C. Existují důkazy, že pokud člověk svůj organismus zahrne zeleninou a vzdá se všech živočišných produktů, pomůže astmatu ulevit.
V jedné studii pětadvaceti pacientů se po čtyřech měsících bez masa a mléčných produktů zdravotní stav zlepšil u celých 71 procent pacientů, po roce se zlepšil stav 92 procent lidí!
Tato dieta zakazovala jíst veškeré maso, ryby, vejce a mléčné výrobky. Proč to fungovalo?
Lékaři předpokládají, že dieta snad připravila pacienty o možné alergeny - látky v potravě, které by mohly astma vyvolat.
Je tu i další možnost: Hlavním zdrojem zánětlivých reakcí jsou leukotrieny, a ty se vytvářejí z kyseliny arachidonové, mastné kyseliny přítomné v potravinách živočišného původu.
Zdroj: Jean Carperová - Potraviny - zázračné léky
Komentáře (2)
- odpovědět
Čer 19, 2003- odpovědět
Kvě 01, 2007Přidat komentář