Vyrobte si domácí čistící prostředek na zeleninu a ovoce

V konvenčním ovoci a zelenině se většinou nacházejí na povrchu zbytky jedovatých ochranných prostředků. Ale i biopotraviny mohou být znečištěny výfukovými plyny nebo bakteriemi. Proto by se mělo všechno před použitím důkladně očistit.

Místo abyste ovoce a zeleninu ale namočili do vody a přitom ztratili hodnotné ve vodě rozpustné vitaminy, můžete škodlivé zbytky  odstranit čistícím prostředkem, který si sami připravíte, nejlépe krátce před konzumací.
Příprava je snadná :
1 polévková lžíce jablečného octa
1 polévková lžíce citrónové šťávy
200 ml vody

Přísady důkladně zamíchejte a dejte do láhve s rozprašovačem. Ovoce a zeleninu před konzumací kompletně čističem postříkejte. Nechte ho několik vteřin působit a pak jej důkladně spláchněte vodou.
Zdroj: Chantal Sandjonová - Raw pro začátečníky, nakladatelství Noxi

Přidat komentář

Reklama

Reklama