Výživová hodnota vajec

Kvalita bílkovin u vejce je nejvyšší ze všech potravin, jediným konkurentem je lidské mateřské mléko.

Vejce jsou také dobrým zdrojem aminokyseliny tryptofanu, selenu, vitamínu B2 a B12 a jsou jedním z mála zdrojů přírodního vitamínu D.

Vejce obsahují cholin, který je důležitý pro dobrou funkci mozku, genovou regulaci a zdravé srdce.

Dále obsahují lutein a zeaxantin, dvě fytochemikálie, které snižují riziko výskytu šedého zákalu a okulární degenerace sítnice.

Zdroj: David Grotto -101 potravin, které vám mohou zachránit život, nakladatelství Levné knihy

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související produkty na 001shop.cz: 

Komentáře (1)

  • Obrázek uživatele Lukáš Kolinger
    Lukáš Kolinger (anonym)

    Zkuste pro veše zdraví navštívit www.chcete.to mají tam spousty zajímavých produktů pro zdraví a spokojený život :-) Lukyn... :-)

    Říj 28, 2011

Přidat komentář

Reklama

Reklama