Zdravá lehká letní jídla: Tofu s rýží a zeleninou

Na přípravu tohoto chutnéhopokrmu potřebujete 15 minut.

Potřebujete:

1 stroužek česneku

170 ml sojového oleje

PL kari

2   balení tofu (á 250 g)

50 g ořechů kešú

200 g dlouhozrnné rýže

sůl

1 svazek jarních cibulek (asi 175 g)

půlky meruněk (kompot)

500 ml sojového krému

pepř

PŘÍPRAVA: 

Česnek oloupeme, nahrubo nasekáme a smícháme se 150 ml sojového oleje a kari.

Tofu nakrájíme na 3 plátky a úhlopříčně rozpůlíme. Plátky tofu marinujeme v kari oleji asi 3 hodiny.

Ořechy orestujeme ve zbý­vajícím sojovém oleji. Při­dáme rýži a přilijeme 400 ml vody. Osolíme a asi 18 minut mírně vaříme.

Jarní cibulky nakrájíme na větší kousky a meruňky na špalíky.

Tofu necháme okapat a opékáme asi 2 minuty. 

Přidáme jarní cibulky a meruňky. Krátce vše ope­čeme a zalijeme sojovým krémem.

Přivedeme k varu a krátce povaříme.

Okoře­níme solí a pepřem.

Zdroj: Biokuchařka, nakladatelství Grada

Příjde vám tento článek zajímavý? Pošlete ho dál!
Diskuze ke článku
Přidat komentář
Související články: 

Komentáře (1)

  • Obrázek uživatele Johny
    Johny (anonym)

    Jsou i jednodušší a lacinější jídla, čím více komponent, tím hůře, to už jde více o exhibicionismus kuchaře, než o zdravé stravování (např. sladký meruňkový kompot jako součást).

    Črv 22, 2011

Přidat komentář

Reklama

Reklama