
Polévku můžete připravit jednoduše pro její osvěžující chuť nebo jí dodat plnou chuť bylinkami. Ať tak či onak, je to výtečná alkalizující polévka plná chlorofylu. 4 - 6 porcí.
Osvěžující:
2 avokáda
čtvrt šálku čerstvé citronové šťávy
3 stroužky česneku
6 římských rajčat nakrájených na kostičky
1 hlávka nasekaného římského salátu
2 zelené papriky nakrájené na kostičky
1-- 1 '/2 velká (nebo 2 průměrně velké) anglická okurka
Půl nasekané červené cibule
Všechny přísady vložte do kuchyňského robotu v následujících kombinacích: Avokádo, česnek acitronovou šťávu rozmixuj- te dohladka a nalijte do mísy. Rajčata a salát zpracujte dohladb a přidejte do mísy. Papriky, okurku a cibuli rozsekejte na menší kousky (zhruba půlcendmetrové).
Polévka plné chuti
1 a půl čajové lžičky bazalky
půl čajové lžičky kopru
půl čajové lžičky oregana
osminka lžičky šalvějového prášku
čtvrtka čajové lžičky soli
2 polévkové lžíce olivového oleje
Do oleje zamíchejte bylinky a sůl. Dobře promiste a přidejte ke gazpachu. Dobrou chuť!
Zdroj: pH zázrak - zhubněte odkyselením, nakladatelství NOXI
Komentáře (2)
- odpovědět
Srp 21, 2013- odpovědět
Srp 25, 2013Přidat komentář