Zdravá lehká letní jídla: Zeleninové gazpacho

Polévku můžete připravit jednoduše pro její osvěžující chuť nebo jí dodat plnou chuť bylinkami. Ať tak či onak, je to výtečná alkalizující polévka plná chlorofylu. 4 - 6 porcí.

Osvěžující:
2 avokáda
čtvrt šálku čerstvé citronové šťávy
3  stroužky česneku
6 římských rajčat nakrájených na kostičky
1 hlávka nasekaného římského salátu
2  zelené papriky nakrájené na kostičky
1--   1 '/2 velká (nebo 2 průměrně velké) anglická okurka
Půl nasekané červené cibule
Všechny přísady vložte do kuchyňského robotu v následují­cích kombinacích: Avokádo, česnek acitronovou šťávu rozmixuj- te dohladka a nalijte do mísy. Rajčata a salát zpracujte dohladb a přidejte do mísy. Papriky, okurku a cibuli rozsekejte na menší kousky (zhruba půlcendmetrové).
Polévka plné chuti
1 a půl čajové lžičky bazalky
 půl čajové lžičky kopru
půl čajové lžičky oregana
osminka lžičky šalvějového prášku
čtvrtka čajové lžičky soli
2 polévkové lžíce olivového oleje
Do oleje zamíchejte bylinky a sůl. Dobře promiste a přidejte ke gazpachu. Dobrou chuť!
Zdroj: pH zázrak - zhubněte odkyselením, nakladatelství NOXI

Komentáře (2)

  • Obrázek uživatele Gája
    Gája (anonym)

    ÓÓÓM,ZAZNĚLO MÉ MALINKÉ JÁ PŘI MYTÍ SKLENKY ZEVNITŘ.2 STEHY..?NE,MAKAT,V NEDĚLI JSOU ČAJE! Preťal som si žilu,aj na prstíku býva tepna.Cc/a-1 polieuková lyžica krvi.VAROVANIE!NIKDY NEMYJTE SKLENKY!

    Srp 21, 2013
  • Obrázek uživatele Fuj
    Fuj (anonym)

    A co todle:6 rajčat,niva,kolik chcete,nastrouhat,7 jader jemně strouhaných - lískové - kvůli tuku! 10 dkg šunky,jemně nakrájet,jablka na malé kostky 4,mandarinkový kompot,ale bez šťávy.Vychladit.

    Srp 25, 2013

Přidat komentář

Reklama

Reklama