
Syrová červená řepa a celer mají nejvyšší obsah organického sodíku. Konzumujeme je denně v podobě salátů, šťáv nebo vařené zeleniny. Několikrát týdně si vaříme boršč - polévku z červené řepy.
Jako vědec a odborník v oblasti výživy jsem se vždy zajímal o Rusy, kteří se dožili vysokého věku. Podnikl jsem četné expedice do Ruska a setkal jsem se tam s lidmi, kteří žili obdivuhodně dlouho, někteří dosáhli věku 164 let i více.
Zjistil jsem, že mnozí z nich pili jen dešťovou a sněhovou vodu. Tím zredukovali riziko kornatění tepen. Dozvěděl jsem se, že červená řepa byla důležitou potravinou v jejich denním jídelníčku. Z průzračně čistých řek získávali řeřichu, kterou míchali se syrovou nastrouhanou červenou řepou. Mnozí z těchto Rusů nikdy neochutnali normální stolní sůl. Jejich cévy byly měkké, poddajné a elastické, bez anorganických usazenin.
zdroj: Paul C. Bragg, Patricia Braggová - Šokující pravda o vodě
Komentáře (42)
- odpovědět
Lis 08, 2006- odpovědět
Lis 21, 2006- odpovědět
Pro 01, 2006- odpovědět
Pro 26, 2006- odpovědět
Pro 15, 2007- odpovědět
Led 30, 2008- odpovědět
Dub 01, 2008- odpovědět
Črv 20, 2008- odpovědět
Říj 17, 2008- odpovědět
Říj 17, 2008- odpovědět
Říj 17, 2008- odpovědět
Led 09, 2009- odpovědět
Led 09, 2009- odpovědět
Led 09, 2009- odpovědět
Led 09, 2009- odpovědět
Led 09, 2009- odpovědět
Led 09, 2009- odpovědět
Led 09, 2009- odpovědět
Led 10, 2009- odpovědět
Led 10, 2009- odpovědět
Led 10, 2009- odpovědět
Led 10, 2009- odpovědět
Led 10, 2009- odpovědět
Led 10, 2009- odpovědět
Led 10, 2009- odpovědět
Led 11, 2009- odpovědět
Led 11, 2009- odpovědět
Led 11, 2009- odpovědět
Led 11, 2009- odpovědět
Led 11, 2009- odpovědět
Led 11, 2009- odpovědět
Led 12, 2009- odpovědět
Led 12, 2009- odpovědět
Led 12, 2009- odpovědět
Led 12, 2009- odpovědět
Led 12, 2009- odpovědět
Led 12, 2009- odpovědět
Feb 01, 2009- odpovědět
Říj 11, 2009- odpovědět
Říj 11, 2009- odpovědět
Říj 12, 2009- odpovědět
Pro 26, 2012Přidat komentář