
Tento pudink, připomínající pokrmy z tapioky, patří k mým oblíbeným snídaním, protože mi dodá energii na mnoho hodin. Jako obměnu zkuste přidat čerstvé nebo sušené ovoce a oříšky. Ořechové mléko lze nahradit čerstvou vodou z mladého kokosu.
Budeme potřebovat:
V 1/3 hrnku (50 g) semínek chia
2 hrnky (475 ml) základního ořechového mléka
2 lžíce (40 g) agávového sirupu nebo medu, případně špetka stévie
Špetka skořice na posypání (lze vynechat)
Semínka chia dáme do misky, přidáme agávový sirup a zalijeme ořechovým mlékem. Promícháme a necháme 5 až 10 minut odstát. Znovu promícháme, dáme do chladničky a necháme chladit 4 až 6 hodin nebo přes noc. Pudink můžeme zahustit přidáním semínek nebo naředit ořechovým mlékem.
Hotový pudink posypeme skořicí. V chladničce ho lze skladovat 2 až 3 dny.
NUTRIČNÍ POZNÁMKA: Semínka chia byla stravou starověkých Aztéků. Obsahují hodně proteinů, vlákniny, esenciálních mastných kyselin a vápníku. Máčená chia má silné hydratační účinky a vyrovnává hladinu krevního cukru. Vyhýbejte se konzumaci nemáčených semínek, protože mohou způsobit dehydrataci.
Chia semínka můžete zakoupit na 001shop.cz
Komentáře (2)
- odpovědět
Srp 10, 2014- odpovědět
Srp 23, 2014Přidat komentář